Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Πενήντα κλίνες από το Διαβαλκανικό στο ΕΣΥ
[Ζούγκλα]: Πενήντα κλίνες από το Διαβαλκανικό στο ΕΣΥ

[Ζούγκλα]: Πενήντα κλίνες από το Διαβαλκανικό στο ΕΣΥ

Η κραυγή απόγνωσης της Βόρειας Ελλάδας προφανώς έγινε αντιληπτή. Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αδυνατούν να διαχειριστούν πλέον την πανδημία. Είναι ενδεικτικό ότι την Τρίτη 10 Νοεμβρίου εφημερεύει το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που είναι και νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid-19, αλλά δεν διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ. Και οι 25 κλίνες εντατικής θεραπείας του ΑΧΕΠΑ συμπληρώθηκαν τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Η Θεσσαλονίκη αντιμετώπιζε την πανδημία από την Τρίτη το πρωί με τρεις (3) μόνο κλίνες στη διάθεση των ασθενών που πρέπει να διασωληνωθούν.

Την ίδια ώρα, διάφοροι φορείς, όπως η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και μεμονωμένα γιατροί και νοσηλευτές από τη Βόρεια Ελλάδα και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ζητούσαν από το Υπουργείο Υγείας να επιταχθούν κλίνες ΜΕΘ από ιδιωτικά θεραπευτήρια ώστε να καταφέρει το σύστημα να αντεπεξέλθει στην πίεση που ασκείται από τον αυξανόμενο αριθμό ασθενών που πρέπει να διασωληνωθούν.

Λίγο μετά το μεσημέρι, λοιπόν, έγινε γνωστό πως το Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει στον Όμιλο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ανακοίνωσε πώς θέτει στη διάθεση του ΕΣΥ 50 κλίνες, εκ των οποίων 5 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς οι οποίοι δεν νοσηλεύονται για Covid-19. Η κίνηση αυτή λειτουργεί εκτονωτικά ως προς την ασκούμενη πίεση στο σύστημα και μάλιστα άμεσα.

Ασθενείς οι οποίοι ήδη νοσηλεύονται για άλλα νοσήματα μπορούν να μεταφερθούν στο Διαβαλκανικό της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας κενές θέσεις νοσηλείας στα κρατικά νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!