Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Παράθυρο ευκαιρίας για διάλογο με την Τουρκία έως τις 25 Σεπτεμβρίου
[Ζούγκλα]: Παράθυρο ευκαιρίας για διάλογο με την Τουρκία έως τις 25 Σεπτεμβρίου

[Ζούγκλα]: Παράθυρο ευκαιρίας για διάλογο με την Τουρκία έως τις 25 Σεπτεμβρίου

«Παράθυρο ευκαιρίας» για εκκίνηση διαλόγου με την Τουρκία ως τις 25 Σεπτεμβρίου που θα συγκληθεί η σύνοδος κορυφής των 27 βλέπει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι στο διάστημα που μένει ως τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 25 Σεπτεμβρίου υπάρχει ελπίδα ότι η διαδικασία του διαλόγου με την Τουρκία θα μπορέσει να προχωρήσει, εφόσον σταματήσουν οι επιθετικές τακτικές και κραυγές από την τουρκική πλευρά.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια δομημένη διαδικασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο με το σύνολο της ευρωπαϊκής οικογένειας στο πλευρό της Ελλάδας» και επανέλαβε την προσδοκία ότι «μέσα απ΄ αυτή τη διαδικασία θα βρεθεί η διέξοδος της αποκλιμάκωσης με επιστροφή στην κανονικότητα στην Ανατ. Μεσόγειο».

«Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε» διευκρίνισε.

Ευρωτουρκικές σχέσεις

Για τις ευρωτουρκικές σχέσεις δήλωσε ότι η συμβίωση δεν είναι απλή. «Ή θα το κάνεις μέσα από συνεννόηση ή μέσα από μια χρόνια ένταση. Η Ευρώπη προσπαθεί να βρει ένα ευρωτουρκικό πλαίσιο αναφοράς στο οποίο θα χωρέσουν και οι εθνικές επιδιώξεις της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί κι αυτό δεν συμβαίνει με ευθύνη της Ευρώπης» είπε και αναφέρθηκε στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας από τη Συρία ως τη Λιβύη στην Ανατ. Μεσόγειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!