Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ουγγαρία: Δεν θα επιβληθεί οριζόντιο κλείσιμο σχολείων για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού
[Ζούγκλα]: Ουγγαρία: Δεν θα επιβληθεί οριζόντιο κλείσιμο σχολείων για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού

[Ζούγκλα]: Ουγγαρία: Δεν θα επιβληθεί οριζόντιο κλείσιμο σχολείων για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού

Η Ουγγαρία δεν θα επιβάλει οριζόντιο κλείσιμο σχολείων προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, όμως θα προστατεύσει τους πιο ευάλωτους ηλικιωμένους, καθώς στόχος είναι να μην κλείσει η οικονομία της χώρας, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Ορμπάν υπογράμμισε σε συνέντευξή του σε κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες πρέπει να τηρηθεί αυστηρά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το μέτρο να επεκταθεί αργότερα.

Ωστόσο ο Ούγγρος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι το δεύτερο κύμα της επιδημίας Covid-19 απαιτεί διαφορετικό χειρισμό από το πρώτο, όταν επιβλήθηκε lockdown στη χώρα, κάτι που επέφερε σημαντικό πλήγμα στην οικονομία της.

«Ο στόχος τώρα δεν είναι να μείνουν όλοι σπίτι τους και η χώρα να παραλύσει. Ο στόχος είναι να προστατευτεί η ικανότητα της χώρας να λειτουργεί» εξήγησε. «Δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά ο ιός να παραλύσει ξανά τη χώρα» υπογράμμισε ο Ορμπάν.

Παράλληλα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι χώρες της ομάδας του Βίσεγκραντ -Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία και Πολωνία- θα συντονίσουν τα μέτρα που θα λάβουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού. Οι πρωθυπουργοί των τεσσάρων χωρών πρόκειται να συναντηθούν αργότερα σήμερα στην Πολωνία για να συζητήσουν το θέμα.

Η Ουγγαρία έχει κλείσει τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες ξένης καταγωγής από την 1η Σεπτεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!