Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: «Όταν αυτό δεν είναι αυτό» της εικαστικού Ιωάννας Μύρκα
[Ζούγκλα]: «Όταν αυτό δεν είναι αυτό» της εικαστικού Ιωάννας Μύρκα

[Ζούγκλα]: «Όταν αυτό δεν είναι αυτό» της εικαστικού Ιωάννας Μύρκα

Από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 σε ωράριο καταστημάτων στον χώρο F.O.B. – Art Container, Ίριδος 4 στο Παλαιό Φάληρο η Ιωάννα Μύρκα παρουσιάζει την κατασκευή με τίτλο «Όταν αυτό δεν είναι αυτό».
Στη συγκεκριμένη παρουσίαση η καλλιτέχνις διατηρεί το σχήμα ενός φορέματος αντικαθιστώντας το υλικό με τα καρτελάκια που αναγράφουν τις οδηγίες πλυσίματος, πληροφορίες υλικού, μάρκα, τιμή και μέγεθος. Μεταφέροντας το μέσα έξω, δημιουργεί ένα πολτό πληροφορίας για κάτι που δε μπορεί να προσδιοριστεί αφού δεν υφίσταται. Ο χώρος της F.O.B. λειτουργεί σαν βιτρίνα μαγαζιού που εκθειάζει ένα και μοναδικό αντικείμενο, πολλαπλασιάζοντας έτσι την άξια του και καθιστώντας το πολύτιμο, αν και πλασματικό.

Ένα ένδυμα χαρακτηρίζεται από το υλικό, το σχήμα και τη χρήση του και είναι αναγνωρίσιμο για αυτές του τις ιδιότητες. Αν αλλάξει κάποια από αυτές τις ιδιότητες, δεν παύει να είναι αναγνωρίσιμο αλλά επανακαθορίζεται η ταυτότητά του. Η μεταβολή στη χρήση και το υλικό το κάνουν να μοιάζει καινούριο, έτοιμο προς κατανάλωση, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει, χωρίς να διατηρεί την αρχική του χρησιμότητα.

Αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που ζώντας και δουλεύοντας σε άθλιες συνθήκες, κατασκευάζουν ρούχα για τον υπερ-καταναλωτή, που δελεάζεται από την πλασματική αξία του αντικειμένου και όχι από το ίδιο το αντικείμενο.

Σε οργάνωση α.μ.κ.ε τετARTημόριο, Δήμος Π. Φαλήρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!