Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Οι όροι για την αναστολή συμβάσεων εργασίας σε 73 κλάδους της οικονομίας τον Οκτώβριο
[Ζούγκλα]: Οι όροι για την αναστολή συμβάσεων εργασίας σε 73 κλάδους της οικονομίας τον Οκτώβριο

[Ζούγκλα]: Οι όροι για την αναστολή συμβάσεων εργασίας σε 73 κλάδους της οικονομίας τον Οκτώβριο

“Πράσινο” φως άνοιξε για την αναστολή συμβάσεων εργασίας σε 73 πληττόμενους κλάδους της οικονομίας για το μήνα Οκτώβριο, μετά την έκδοση σχετικής Απόφασης από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Το σχετικό μέτρο προβλέπεται για όλους τους εργαζομένους στις πληττόμενες επιχειρήσεις κλείνουν με κρατική εντολή για υγειονομικούς λόγους, αλλά και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές.

Για τις δεύτερες, όμως, (δηλ. τις ανοιχτές-πληττόμενες) μπορεί να εφαρμοσθεί σε όσους εργαζομένους έχουν προσληφθεί έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Συνεπώς δεν μπορεί να βγει σε αναστολή μεταξύ 1ης και 31ης Οκτωβρίου, όποιος εργαζόμενος προσλήφθηκε μεταξύ 16ης και 30ης Σεπτεμβρίου.

Κατά τ΄ άλλα, για τους εργαζομένους που θα βγουν σε αναστολή, προβλέπεται ειδική αποζημίωση από το κράτος έως 534 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των ημερών της αναστολής (17,8 ευρώ/μέρα το ύψος της αποζημίωσης), ενώ οι εισφορές τους καλύπτονται επίσης από το κράτος.

Επίσης, οι επιχειρήσεις που βγάλουν προσωπικό σε αναστολή, απαγορεύεται να απολύσουν προσωπικό για έως 30 μέρες μετά τη λήξη της.

Αναλυτικά, οι όροι της αναστολής συμβάσεων εργασίας τον Οκτώβριο έχουν ως εξής:
Αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Οκτώβριο 2020

-Αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, των οποίων συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας τους με εντολή δημόσιας αρχής για τον μήνα Οκτώβριο 2020

Η αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, των οποίων έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία με εντολή δημόσιας αρχής κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2020 και συνεχίζεται κατά τον μήνα Οκτώβριο 2020 βάσει ΚΑΔ που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, παρατείνεται μέχρι την ημερομηνία της άρσης της αναστολής λειτουργίας τους με εντολή δημόσιας αρχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!