Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων επιβεβαιώνει πως ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε
[Ζούγκλα]: Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων επιβεβαιώνει πως ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε

[Ζούγκλα]: Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων επιβεβαιώνει πως ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε

Η αντιπροσωπεία του Ηνωμένου Βασιλείου στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ-OPCW) δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με τον νευρικό παράγοντα του Νόβιτσοκ.

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα ευρήματα των ελέγχων του οργανισμού επιβεβαίωσαν ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι, δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νόβιτσοκ και πρόσθεσε ότι θα συζητήσει τα επόμενα βήματά της με τους εταίρους της στην Ε.Ε..

«Τα επόμενα βήματα θα συζητηθούν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΟΑΧΟ καθώς και με τους εταίρους στην Ε.Ε.. Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων είναι ένα σοβαρό θέμα και δεν πρέπει να μείνει δίχως συνέπειες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομίνικ Ράαμπ σχολίασε σχετικά, λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα «εξετάσει προσεκτικά τα συμπεράσματα του OPCW».

«Δεν το έχουμε αποδώσει ακόμη στο FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) ή στο ρωσικό κράτος, αλλά νομίζω ότι υπάρχει απίστευτα ισχυρή υπόθεση για να απαντήσει η Μόσχα. Θα πρέπει να εξετάσουμε ποια περαιτέρω δράση θα αναλάβουμε», ο Ράαμπ είπε σε κοινοβουλευτική επιτροπή. Εν τω μεταξύ, ο OPCW ισχυρίστηκε ότι οι έλεγχοί του επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν τοξικές ουσίες στα δείγματα αίματος και ούρων του Ναβάλνι.

Πηγές: dpa, Sputnik, AFP

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!