Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του εξετάζουν περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη των τιμών
[Ζούγκλα]: Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του εξετάζουν περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη των τιμών

[Ζούγκλα]: Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του εξετάζουν περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη των τιμών

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) κι οι σύμμαχοί του ξεκίνησαν συναντήσεις σήμερα, στις οποίες θα εξεταστούν περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη της αγοράς πετρελαίου το 2021, καθώς το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού επηρεάζει αρνητικά τη ζήτηση και τις τιμές.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του με επικεφαλής τη Ρωσία, που αναφέρονται και ως ΟΠΕΚ+, επρόκειτο να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο στο πλαίσιο μίας σταδιακής χαλάρωσης των περικοπών ρεκόρ στην προσφορά αργού. Με τις τιμές του πετρελαίου, ωστόσο, να εξασθενούν, ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει να καθυστερήσει την αύξηση αυτή ή να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές.

Ένα σενάριο που αποκτά στήριξη στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+ είναι να διατηρηθούν οι περικοπές της προσφοράς, ύψους 7,7 εκατ. βαρελιών την ημέρα, για τρεις έως έξι ακόμα μήνες, δήλωσαν πηγές του ΟΠΕΚ+, αντί να μειωθούν στα 5,7 εκατ. βαρέλια τον Ιανουάριο όπως ήταν η αρχική συμφωνία.

«Η συζήτηση για αυτό (το σενάριο) είναι πιθανή» δήλωσε πηγή του ΟΠΕΚ, κάνοντας λόγο για «ασθενέστερη ζήτηση και αύξηση της λιβυκής παραγωγής».

Δύο επιτροπές του ΟΠΕΚ θα συνεδριάσουν διαδικτυακά αυτή την εβδομάδα: η Μεικτή Τεχνική Επιτροπή ξεκίνησε τη σύνοδό της σήμερα στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) και η υψηλότερου επιπέδου Μεικτή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης, η οποία μπορεί να συστήνει μέτρα πολιτικής στον ΟΠΕΚ+, συνεδριάζει αύριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!