Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ομαλή ήταν η σημερινή έναρξη των μαθημάτων για 35.000 ψηφιακές τάξεις
[Ζούγκλα]: Ομαλή ήταν η σημερινή έναρξη των μαθημάτων για 35.000 ψηφιακές τάξεις

[Ζούγκλα]: Ομαλή ήταν η σημερινή έναρξη των μαθημάτων για 35.000 ψηφιακές τάξεις

Περίπου 35.000 ελληνικές τάξεις «τρέχουν» από το πρωί στο Webex, ενώ η Cisco ενημέρωσε ότι θα προβεί σε περαιτέρω θωράκιση του συστήματος μετά το πέρας της σχολικής ημέρας.

Η ομαλή λειτουργία των ψηφιακών τάξεων αναμένεται να «δοκιμαστεί» και σήμερα, όταν στο σύστημα της Webex «μπουν» και σχολεία από την κεντρική Ευρώπη, γεγονός στο οποίο άλλωστε, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας, οφειλόταν η χθεσινή υπερφόρτωση του συστήματος.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, έχουν ήδη υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις. Ωστόσο, μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος.

Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για τον νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν τον σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.

Σημειώνεται ότι τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που παρακολουθούν online οι εκπαιδευτικοί, όπως ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, δεν πραγματοποιήθηκαν χθες, ενώ ακυρώνονται και τα σημερινά, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα. Ο λόγος που δεν θα πραγματοποιηθούν είναι για να μη σημειωθεί υπερφόρτωση του συστήματος την ώρα που γίνονται τα μαθήματα για τις τάξεις του γυμνασίου και λυκείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!