Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά
[Ζούγκλα]: Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά

[Ζούγκλα]: Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για τα ελληνικά νησιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τοποθετώντας τα στην πορτοκαλί λίστα.

Έτσι μετά τη Βρετανία και η Ολλανδία κατατάσσεται στο σύνολο των χωρών που εφαρμόζουν προληπτικά επιδημιολογικά μέτρα σε ταξιδιώτες από τη χώρα μας.

Η οδηγία ισχύει από σήμερα 8 Σεπτεμβρίου και όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από κάποιο από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα μέρες.

Η ανακοίνωση του ολλανδικού Υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε σήμερα 8 Σεπτέμβρη αναφέρει τα εξής:

«Ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε ένα από τα ελληνικά νησιά αυξήθηκε απότομα. Αυτό έχει επιπτώσεις στις ταξιδιωτικές οδηγίες για τα ελληνικά νησιά (συμπεριλαμβανομένων των νησιών που συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα μέσω γέφυρας). Ο χρωματικός κώδικας των ελληνικών νησιών άλλαξε από “κίτρινο” (προσοχή κίνδυνος για την ασφάλειά σας) σε “πορτοκαλί” (μόνο τα απαραίτητα ταξίδια). Μετά από διαμονή σε ένα από τα ελληνικά νησιά, θα πρέπει να μπείτε σε καραντίνα για 10 ημέρες όταν επιστρέψετε στην Ολλανδία. Η ελληνική χερσόνησος της Πελοποννήσου και η ηπειρωτική Ελλάδα παραμένουν “κίτρινα” (προσοχή κίνδυνος για την ασφάλειά σας)».

Υπενθυμίζεται πως επτά ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος έχουν μπει στην «κόκκινη» λίστα της Βρετανίας λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!