Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: ΟΕΕ: Προτείνει 9 άμεσα μέτρα για τη διευκόλυνση και προστασία λογιστών και φορολογουμένων
[Ζούγκλα]: ΟΕΕ: Προτείνει 9 άμεσα μέτρα για τη διευκόλυνση και προστασία λογιστών και φορολογουμένων

[Ζούγκλα]: ΟΕΕ: Προτείνει 9 άμεσα μέτρα για τη διευκόλυνση και προστασία λογιστών και φορολογουμένων

Ένα ολιστικό πλέγμα μέτρων, για τη διευκόλυνση της επιβαρυμένης -λόγω κορωνοϊού- καθημερινότητας των λογιστών – φοροτεχνικών και την προστασία της υγείας τους, προτείνει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, με σημερινή επιστολή του Προέδρου του, Κωνσταντίνου Κόλλια, προς τους αρμόδιους υπουργούς και επικεφαλής οργανισμών.

Στόχος είναι να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικότερα και ασφαλέστερα.

Αναλυτικά, προτείνονται τα εξής:

1. Λειτουργία λογιστικών – φοροτεχνικών γραφείων

Τα λογιστικά γραφεία να λειτουργούν με κλειστές τις πόρτες των γραφείων τους και η επικοινωνία με τους πελάτες τους να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή τηλεφωνικά.

Σε έκτακτες περιπτώσεις, η προσέλευση να γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και ραντεβού με τον λογιστή και μόνο όταν δεν δύναται να εξυπηρετηθεί ο ενδιαφερόμενος ηλεκτρονικά.

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ να ορίσουν ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των γραφείων παροχής λογιστικών – φοροτεχνικών υπηρεσιών και το ΟΕΕ – Κεντρική Υπηρεσία και Περιφερειακά Τμήματα – να είναι ο αρμόδιος φορέας για την εφαρμογή τους.

2. Ασθένεια – θάνατος λογιστών – φοροτεχνικών λόγω COVID-19

Στις περιπτώσεις ασθένειας του λογιστή – φοροτεχνικού να προβλεφθεί παράταση υποβολής όλων των δηλώσεων των εντολέων – πελατών του, που εξυπηρετούν μέσω των κωδικών του ΟΕΕ και των εξουσιοδοτήσεων του Taxis, για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα ασθένειας του λογιστή – φοροτεχνικού ή μέχρι νέας εξουσιοδότησης σε περίπτωση θανάτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!