Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Ο κόσμος μετά την Covid χρειάζεται ένα “εξωφρενικά τολμηρό” όραμα, λέει ο “τραπεζίτης των φτωχών”
[Ζούγκλα]: Ο κόσμος μετά την Covid χρειάζεται ένα “εξωφρενικά τολμηρό” όραμα, λέει ο “τραπεζίτης των φτωχών”

[Ζούγκλα]: Ο κόσμος μετά την Covid χρειάζεται ένα “εξωφρενικά τολμηρό” όραμα, λέει ο “τραπεζίτης των φτωχών”

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Μουχάμαντ Γιουνούς ζήτησε σήμερα έναν «εξωφρενικά τολμηρό» τρόπο σκέψης για να αναδιαμορφωθεί η κοινωνία μετά τον κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός νέου τύπου τράπεζας για να βοηθήσει εκατομμύρια εργαζομένους, των οποίων τα μέσα βιοπορισμού επλήγησαν από την πανδημία.

Ο Μπαγκλαντεσιανός οικονομολόγος, γνωστός ως ο «τραπεζίτης των φτωχών», δήλωσε ότι η κρίση αποτελεί μια ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα πιο δίκαιο και πιο πράσινο μέλλον για τον κόσμο, που αυτή τη στιγμή είναι «μια ωρολογιακή βόμβα».

Ο ίδιος τόνισε τρεις προτεραιότητες: να σταματήσει η κλιματική αλλαγή, να αντιμετωπιστεί η ανισότητα στον πλούτο και να αποφευχθεί η μαζική ανεργία, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί να εξαλείψει θέσεις εργασίας.

Ο Γιουνούς είπε στην ετήσια εκδήλωση του Thomson Reuters Foundation, το Trust Conference, ότι η COVID-19 αποκάλυψε τις αδυναμίες της παγκόσμιας οικονομίας και κοινωνίας. Ωστόσο πρόσθεσε: «Όταν φθάσεις στο πιο σκοτεινό σημείο, τότε βρίσκεις τις πιο λαμπρές ιδέες».

«Γιατί να μην πετάξουμε όλο τον παλιό τρόπο σκέψης; Θα πρέπει να είμαστε εξωφρενικά τολμηροί… Να υιοθετήσουμε πράγματα που δεν έχουν υιοθετηθεί ποτέ πριν».

Ο Γιουνούς κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 2006 μαζί με την τράπεζα Γκραμίν, έναν οργανισμό μικροχρηματοδότησης που ο ίδιος ίδρυσε το 1983 για να παράσχει δάνεια σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στις συμβατικές τράπεζες – μια πρωτοβουλία που έκτοτε αποτέλεσε έμπνευση για παρόμοια προγράμματα σε όλο τον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!