Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Νίκος Κολοβός: «Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για τους θεατές μας»
[Ζούγκλα]: Νίκος Κολοβός: «Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για τους θεατές μας»

[Ζούγκλα]: Νίκος Κολοβός: «Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για τους θεατές μας»

Πλούσιες παραγωγές, νέες δράσεις, εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, μάσκες και αποστάσεις. Η Διοίκηση και η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσίασαν τις δύο νέες παραγωγές που θα κάνουν πρεμιέρα την πρώτη θεατρική χειμερινή περίοδο. Πρόκειται για τις παραστάσεις: «Βαβυλωνία» του Δημητρίου Κ. Βυζαντίου, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου (Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), έναρξη: Παρασκευή 23/10 στις 21.00), «Η δεύτερη έκπληξη του έρωτα» του Μαριβώ, σε μετάφραση- σκηνοθεσία: Βασίλη Παπαβασιλείου (σε πανελλήνια πρώτη, Βασιλικό Θέατρο, έναρξη: Σάββατο 31/10 στις 21.00).
Σημειώνεται ότι η τρίτη παραγωγή της πρώτης θεατρικής σεζόν είναι «Η Δολοφονία του Μαρά» του Πέτερ Βάις, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη (Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, έναρξη: 21/11 στις 21.00).

Η Πρόεδρος του ΚΘΒΕ κ. Γιαννούλα Καρύμπαλη- Τσίπτσιου καλωσορίζοντας τους δημοσιογράφους τόνισε ότι «έπειτα από ένα πολύ επιτυχημένο θεατρικά καλοκαίρι, με παραστάσεις που ελπίζουμε να απολαύσατε και εσείς, το ΚΘΒΕ, παρά τις γνωστές σε όλους μας δύσκολες συγκυρίες, συνεχίζει δριμύτερο το έργο του χάρη στις άοκνες προσπάθειες και τις μελετημένες επιλογές της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης που είμαι βέβαιη ότι θα εντυπωσιάσουν. Και είμαι βέβαιη ότι θα εντυπωσιάσουν όχι μόνο λόγω του ρεπερτορίου και των υψηλής ποιότητας ηθοποιών και λοιπών συντελεστών των έργων, αλλά και λόγω των εμπνευσμένων θεατρανθρώπων και στοχαστών, θα έλεγα, που ανέλαβαν τη σκηνοθεσία των έργων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!