Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Νίκος Διαλυνάς: Πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή εν μέσω πανδημίας
[Ζούγκλα]: Νίκος Διαλυνάς: Πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή εν μέσω πανδημίας

[Ζούγκλα]: Νίκος Διαλυνάς: Πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή εν μέσω πανδημίας

Την 13/11/2020 απεστάλη από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προς τα ΜΜΕ το υπ’ αριθ. Πρωτ. 7601 Δελτίο Τύπου, στο προοίμιο του οποίου αναφέρεται, ότι το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίασή του, την 12/11/2020, ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία προτάσεις για άμεση ενίσχυση του συστήματος υγείας ενόψει της πανδημίας, οι οποίες εστάλησαν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, στους εκπροσώπους Ιατρικών Συλλόγων και στις ιατρικές επιστημονικές εταιρίες/ ιατρικές επαγγελματικές οργανώσεις.

Σ’ αυτό το Δελτίο Τύπου περιλαμβάνονται οι προτάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ. με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα. Επίσης αναφέρονται οι «ελάχιστες» προδιαγραφές αυτής της συνεργασίας (σημ. δηλαδή της συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού τομέα- ιδιωτών ιατρών και Ε.Σ.Υ.) μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται σαν πρόταση και η υπό αριθ. 4, η οποία έχει κατ’ αντιγραφή ως εξής:

«4. Μηνιαία αποζημίωση μεγαλύτερη της προβλεπόμενης από την τρέχουσα ΠΝΠ κατά ελάχιστο με προσαύξηση 50%, αφορολόγητα, με πρόσθετο δικαίωμα διενέργειας εφημεριών με αντίστοιχη αποζημίωση, αμοιβή για κατ’ οίκον επίσκεψη και για τηλεσυμβουλευτική ασθενών με COVID-19».

Σύμφωνα με την πρόταση του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, για κάθε έναν από τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι θα προσέλθουν για να βοηθήσουν το ΕΣΥ, στην μάχη την οποία δίνει κατά της πανδημίας, προτείνεται, εκτός των άλλων, ως όρος για την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως και για την συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στην μάχη αυτή, αποζημίωση κάθε ιδιώτη ιατρού και δη μηνιαία τουλάχιστον 3000 ευρώ και όχι το ποσό των 2000 ευρώ το οποίο είχε προτείνει η κυβέρνηση, αφορολόγητα, κατοχύρωση ταυτόχρονης διατήρησης ιατρείου και ταυτόχρονη συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές, πενταπλάσια μοριοδότηση για θέση Επιμελητή Ε.Σ.Υ., πρόσθετο δικαίωμα διενέργειας εφημεριών με αντίστοιχη αποζημίωση, αμοιβή για κατ’ οίκον επίσκεψη και για τηλεσυμβουλευτική ασθενών με Covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!