Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Νέο πρωτοποριακό μεταπτυχιακό από τη Φιλοσοφική Αθηνών για τα δικαιώματα των ζώων
[Ζούγκλα]: Νέο πρωτοποριακό μεταπτυχιακό από τη Φιλοσοφική Αθηνών για τα δικαιώματα των ζώων

[Ζούγκλα]: Νέο πρωτοποριακό μεταπτυχιακό από τη Φιλοσοφική Αθηνών για τα δικαιώματα των ζώων

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται αυξημένο κοινωνικό ενδιαφέρον σχετικά με την ευζωία και τα δικαιώματα των ζώων στην Ελλάδα. Στο αντίθετο άκρο, οι αναφορές για παθητική και ενεργητική κακοποίηση καθώς και για παράβαση των θεσμοθετημένων κανόνων ευζωίας των ζώων, έχουν αυξηθεί.

Παρόλο που στην ελληνική κοινωνία υπάρχει ένας σαφής κοινωνικός και ηθικός διχασμός σε σχέση με το πώς οι άνθρωποι θα έπρεπε να συμπεριφέρονται στα ζώα, δεν υπάρχει η αντίστοιχη εκπαιδευτική υποδομή που θα δημιουργήσει εξειδικευμένους επιστήμονες, καταρτισμένους σε θεωρία, αξίες, έρευνα και πρακτική εφαρμογή με στόχο την καλλιέργεια και προαγωγή της Φιλοσοφίας, της Ηθικής, του Δικαίου, του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού σε σχέση με την ευζωία των ζώων.

Κατά συνέπεια, η ανάγκη για ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που θα προσφέρει μία διεπιστημονική προσέγγιση στη μελέτη των σχέσεων ανθρώπων-ζώων, είναι τώρα περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Η ίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία αποτελεί μια επιστημονική και κοινωνική αναγκαιότητα.

Το συγκεκριμένο ΔΠΜΣ είναι καινοτόμο για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Απευθύνεται σε απόφοιτους παιδαγωγικών, κοινωνικών, νομικών και άλλων επιστημονικών κλάδων οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε σχέση με τις κοινωνικές και ηθικές προεκτάσεις της σχέσης μας με τα ζώα καθώς και σε επαγγελματίες όπως κτηνίατροι και εργαστηριακοί ερευνητές οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με ηθικές επιλογές σε σχέση με τη σωστή αντιμετώπιση και χρήση των ζώων στην καθημερινότητά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!