Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Νέα κατηγορία κατά της Ιρανοβρετανής Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ που κρατείται στο Ιράν
[Ζούγκλα]: Νέα κατηγορία κατά της Ιρανοβρετανής Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ που κρατείται στο Ιράν

[Ζούγκλα]: Νέα κατηγορία κατά της Ιρανοβρετανής Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ που κρατείται στο Ιράν

Η Ιρανοβρετανή Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ που είναι φυλακισμένη στο Ιράν από το 2016, ενημερώθηκε για ένα νέο κατηγορητήριο σε βάρος της, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση, χωρίς να διευκρινίσει τις κατηγορίες.

Η εργαζόμενη στο Thomson Reuters Foundation, το φιλανθρωπικό σκέλος του ομώνυμου καναδοβρετανικού πρακτορείου ειδήσεων, η Ζαγαρί-Ράτκλιφ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2016 στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης καθώς επέστρεφε στη Βρετανία μαζί με την κόρη της, έπειτα από μια επίσκεψη στην οικογένειά της.

Με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής του ιρανικού καθεστώτος, κάτι που ή ίδια αρνείται, η Ζαγαρί-Ράτκλιφ καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών. Την άνοιξη έλαβε άδεια προσωρινής εξόδου από τη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο σύζυγός της, Ρίτσαρντ Ράτκλιφ, δήλωσε στις 24 Αυγούστου ότι φοβάται μήπως η γυναίκα του υποστεί μια νέα δίκη στο τέλος της έκτισης της ποινής της το 2021.

«Η 15η αίθουσα του Επαναστατικού Ισλαμικού Δικαστηρίου κάλεσε την Ναζανίν Ζαγαρί σήμερα το πρωί μαζί με τον δικηγόρο της για να της γνωστοποιήσει ένα νέο κατηγορητήριο», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η κρατική τηλεόραση Iribnews επικαλούμενη «ενημερωμένη πηγή» και χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέσα ενημέρωσης στο Ιράν και στη Βρετανία ανέφεραν ότι είναι πιθανόν να υπάρχει μια σχέση μεταξύ των συλλήψεων της Ζαγαρί-Ράτκλιφ και άλλων πολιτών με διπλή υπηκοότητα και μιας διαφοράς, όσον αφορά ένα παλιό βρετανικό χρέος 400 εκατομμυρίων στερλινών (443 εκατομμύρια ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) προς την Τεχεράνη που συνδέεται με μια σύμβαση όπλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!