Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Μία νέα πολιτική πρόταση στην κοινωνία : «Το Μπλέ και το Πράσινο – δουλειές για όλους»
[Ζούγκλα]: Μία νέα πολιτική πρόταση  στην κοινωνία : «Το Μπλέ και το Πράσινο – δουλειές για όλους»

[Ζούγκλα]: Μία νέα πολιτική πρόταση στην κοινωνία : «Το Μπλέ και το Πράσινο – δουλειές για όλους»

Την πολιτική «Εκκίνηση» παρουσίασε στη ΔΕΘ και παρουσιάζει μέσω της «Ζούγκλας» ο Παντελής Οικονόμου. Απαντά λοιπόν ο ίδιος και προκαταβολικά σε κάποια ερωτήματα που αφορούν αυτήν την πολιτική προσπάθεια αλλά και την διαφορετική πρόταση που φέρνει στην κοινωνία. Αυτή η πρόταση έχει όνομα και ταυτότητα αλλά και χρώμα. «Το Μπλε και το Πράσινο. Πρόκειται για μία αναπτυξιακή πρόταση με ορίζοντα δεκαετίας

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

Με την ευκαιρία των φετινών εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δίνουμε στην δημοσιότητα «Το Μπλε και το Πράσινο: δουλειές για όλους», την δική μας αναπτυξιακή πρόταση για την δεκαετία 2021-2030.

Ως προς τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού προ ημερών, με την ίδια ευκαιρία, συνοπτικά δυο δικές μας θέσεις:

Ναι στην προώθηση εξοπλιστικού προγράμματος, επιφύλαξη για την σύνθεσή του, ελλείψει αναλυτικότερης πληροφόρησης

Ασφαλώς κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια συναρτάται απολύτως με ένα πρόγραμμα τομών στην δημόσια εκπαίδευση, διοίκηση και υγεία. Ειδικότερα στην χώρα μας θωρούμε επιβεβλημένες αλλαγές και στην απονομή της Δικαιοσύνης και το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!