Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Μία γραμμή κάνει όλη τη διαφορά στο Fiat 500
[Ζούγκλα]: Μία γραμμή κάνει όλη τη διαφορά στο Fiat 500

[Ζούγκλα]: Μία γραμμή κάνει όλη τη διαφορά στο Fiat 500

Συχνά οι σχεδιαστές αυτοκινήτου αναφέρουν ότι ένα καλά σχεδιασμένο αυτοκίνητο μπορεί να «περιγραφεί» με μόλις μια ή δύο γραμμές. Τρανό παράδειγμα αυτής της άποψης αποτελεί το Fiat 500.

Το 1957, η πένα του Dante Giacosa πέτυχε ακριβώς τον στόχο, επιτυγχάνοντας ένα μοναδικό στιλιστικό αποτέλεσμα, το οποίο μέχρι σήμερα περιγράφεται ως ύμνος στην κομψότητα.

63 χρόνια αργότερα, οι σχεδιαστές του Centro Stile της Fiat σήκωσαν το γάντι, δημιουργώντας με μία γραμμή το νέο ηλεκτρικό 500. Μέσα σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον, ο Klaus Busse και η ομάδα του βρήκαν την ιδανική ισορροπία μεταξύ ρετρό και μοντέρνου.

Οι επιφάνειες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά καθαρές, ενώ τόσο το προφίλ, όσο και οι εμπρός και πίσω όψεις είναι άμεσα αναγνωρίσιμες. Μια γραμμή αρκεί και εδώ για να περιγράψει απόλυτα το αυτοκίνητο, το οποίο επιφυλάσσει εκτός από έξυπνα «Easter Eggs» (κρυμμένες σχεδιαστικές εκπλήξεις) και ιδιαίτερες λεπτομέρειες που φέρουν νέες ιδέες στον χώρο του σχεδιασμού.

Σε σχέση με το αυθεντικό Fiat 500, στο ηλεκτρικό, η γραμμή του καπό κατέβηκε χαμηλότερα και πλέον τέμνει τα φώτα, προσδίδοντας ένταση και δυναμισμό. Το αυτοκίνητο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο στο σκοτάδι, με το γυάλινο φτερό στα πλευρικά φλας να δίνει μια φουτουριστική όψη.

Οι επιφάνειες, μεταλλικές και γυάλινες, σε συνδυασμό με τα φωτιστικά σώματα και τις υπόλοιπες σχεδιαστικές επιλογές δίνουν το δικαίωμα και στο ηλεκτρικό 500 να απολαμβάνει μία θέση στα μοντέλα που έχουν το προνόμιο να μπορούν οπτικά να περιγραφούν με μια μόνο μια γραμμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!