Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Μια «χαλασμένη» πολύχρωμη πυξίδα «δείχνει» την εφετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
[Ζούγκλα]: Μια «χαλασμένη» πολύχρωμη πυξίδα «δείχνει» την εφετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

[Ζούγκλα]: Μια «χαλασμένη» πολύχρωμη πυξίδα «δείχνει» την εφετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 61o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (και το πρώτο υβριδικό φεστιβάλ -ειδικά διαμορφωμένο για τη δυστοπική εποχή του κορωνοϊού) με προβολές και δράσεις σε αίθουσες, στο διαδίκτυο και στον δημόσιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί εφέτος από τις 5 έως 15 Νοεμβρίου.

Η προετοιμασία του συνεχίζεται, η σαφής μορφή και τρόπος λειτουργίας του (αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, σε ηλεκτρονική και παράλληλα διά ζώσης προβολές στις αίθουσες με περιορισμένο κοινό, με τιμώμενους και προσκεκλημένους -με φυσική ή «ηλεκτρονική» παρουσία στη Θεσσαλονίκη κ.ά) δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί, τα πολύχρωμα poster του όμως είναι ήδη έτοιμα.

Στις αφίσες που σχεδιάστηκαν, η πυξίδα που υπάρχει είναι χρωματιστή, αλλά μάλλον …χαλασμένη. Δεν έχει κατεύθυνση. Είναι αυτή που αναζητούν, με «υλικό» τις κινηματογραφικές ταινίες, οι διοργανωτές του φεστιβάλ και οι παραγωγοί ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των αφισών: «Μια πυξίδα, πολλά χρώματα, καμία κατεύθυνση. Επιστρέφουμε στα βασικά, στις σταθερές που χάσαμε τον τελευταίο καιρό. Επικαλούμαστε τον παιδικό μας εαυτό που μας θυμίζει τη μεγαλύτερη εσωτερική μας ανάγκη για μια εποχή πιο ξέγνοιαστη. Αναζητούμε νέο πλοηγό για το σινεμά. Οι ταινίες δείχνουν ζωτικά σημεία του ανθρώπινου ορίζοντα, δείχνουν όσα μας φέρνουν πραγματικά κοντά. Μας προτείνουν καινούριους τρόπους να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από κινηματογραφικές στιγμές, μέσα από τη διαρκώς εναλλασσόμενη εμπειρία της θέασης, καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση προσανατολισμού για το αύριο».

Τα poster του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υπογράφει ο Βάσκος illustrator και animator Λουίς Μαθόν, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Γκέτσο, στη Χώρα των Βάσκων και ζει στη Βαρκελώνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!