Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Μεξικό: Επιπλέον 122.765 άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας
[Ζούγκλα]: Μεξικό: Επιπλέον 122.765 άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

[Ζούγκλα]: Μεξικό: Επιπλέον 122.765 άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Οι Αρχές του Μεξικού έχουν καταγράψει 122.765 επιπλέον θανάτους από αυτούς που αναμένονταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού έως τα τέλη Ιουλίου, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας με έκθεσή του για τη λεγόμενη πλεονάζουσα θνησιμότητα, γεγονός που σημαίνει ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι πολύ χειρότερος από αυτόν που καταγράφεται επίσημα ως αυτό το στάδιο.

Το Μεξικό έχει καταμετρήσει – ως χθες Σάββατο – 67.326 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 629.409 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με άλλα λόγια έχει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο εξαιτίας του ιού, που έχει μολύνει πάνω από 26 εκατομμύρια ανθρώπους στην υφήλιο.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης επισημαίνουν εξαρχής συχνά ότι ο αριθμός των μολύνσεων μάλλον είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, απόκλιση που εξηγούν ότι οφείλεται στα συγκριτικά λίγα τεστ που διενεργούνται.

Μετά την πιο πρόσφατη εθνικής κλίμακας μελέτη της για τον δείκτη πλεονάζουσας θνησιμότητας – ένα διεθνώς παραδεκτό μέσο για τον προσδιορισμό του αντίκτυπου της πανδημίας – το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως πέθαναν 122.765 περισσότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι αναμενόταν την περίοδο από τα μέσα του Μαρτίου έως την 1η Αυγούστου.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στο Μεξικό στις αρχές του Αυγούστου ανερχόταν σε 47.000 νεκρούς, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως τα θύματα της πανδημίας ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας σημείωσαν ότι οι επιπλέον θάνατοι, που είναι πάνω από τον μέσο όρο των θανάτων την τετραετία από το 2015 ως το 2018, δεν οφείλονταν κατ’ ανάγκη στον κορονοϊό, θα μπορούσαν να οφείλονται και σε άλλα αίτια.

Μολαταύτα ο Ρικάρδο Κορτές Αλκάλα, γενικός διευθυντής του τμήματος προαγωγής της δημόσιας υγείας στο υπουργείο, αναγνώρισε πως ο κορωνοϊός καταφέρνει βαρύ χτύπημα στον πληθυσμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!