Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: «Η μέρα χωρίς όνομα», ένα αστυνομικό μυθιστόρημα για τα σύγχρονα οικογενειακά αδιέξοδα
[Ζούγκλα]: «Η μέρα χωρίς όνομα», ένα αστυνομικό μυθιστόρημα για τα σύγχρονα οικογενειακά αδιέξοδα

[Ζούγκλα]: «Η μέρα χωρίς όνομα», ένα αστυνομικό μυθιστόρημα για τα σύγχρονα οικογενειακά αδιέξοδα

Η αστυνομική λογοτεχνία έχει υιοθετήσει, εδώ και κάποιες δεκαετίες, ένα έντονα κοινωνικό βλέμμα, αφήνοντας πίσω της τις παλαιότερες ιστορίες μυστηρίου και αγκαλιάζοντας με την αινιγματική μυθοπλασία της μια σειρά από καυτά θέματα της εποχής μας, όπως τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το οργανωμένο έγκλημα, η διαφθορά στο εσωτερικό της αστυνομίας και οι συνέπειές της για την καθημερινή ζωή των πολιτών ή η διασύνδεση μειζόνων πολιτικών συγκρούσεων με το κοινό ποινικό δίκαιο.

Σε αρκετά διαφορετική κατεύθυνση κινείται ο Friendrich Ani, που είναι γεννημένος το 1959 στη Βαυαρία. Πολυτάλαντος συγγραφέας, που ξεκίνησε από τη δημοσιογραφία και το αστυνομικό ρεπορτάζ, για να καταπιαστεί εν συνεχεία με όλα τα είδη του γραπτού λόγου (από το μυθιστόρημα, το θέατρο και την ποίηση μέχρι το σενάριο και το διήγημα), ο Άνι αποτελεί σήμερα στη χώρα του αναγνωρισμένη λογοτεχνική προσωπικότητα. Η μεγαλύτερη επιτυχία του είναι το μυθιστόρημα «Η μέρα χωρίς όνομα», που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά, σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου, από τις εκδόσεις Gutenberg, στη σειρά «Aldina». Με υπότιτλο «Μια υπόθεση για τον Γιάκομπ Φρανκ», το μυθιστόρημα αυτό έγινε το 2017 ταινία από τον Φόλκερ Σλέντορφ, για να αποσπάσει πλήθος επαινετικές κριτικές και να φέρει τον Άνι στην πρώτη γραμμή των νεότερων Γερμανών συγγραφέων.

Ο Γιάκομπ Φρανκ είναι ένας πρόσφατα συνταξιοδοτημένος επιθεωρητής (συνομήλικος του συγγραφέα), που αναλαμβάνει να διερευνήσει εκ νέου μιαν ολότελα ξεχασμένη υπόθεση: την προ εικοσαετίας αυτοκτονία μιας έφηβης, που όπως ισχυρίζεται ο πατέρας της δεν έβαλε μόνη της τέλος στη ζωή της, αλλά δολοφονήθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!