Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Μάθε τα πάντα για το ηλεκτρικό Opel Corsa
[Ζούγκλα]: Μάθε τα πάντα για το ηλεκτρικό Opel Corsa

[Ζούγκλα]: Μάθε τα πάντα για το ηλεκτρικό Opel Corsa


Του Βασίλη Σαρημπαλίδη


Το Opel Corsa 6ης γενιάς κυκλοφορεί τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και με… ηλεκτροκινητήρα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αποδίδει 136 ίππους και παράγει 260Nm ροπής προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 8,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα.

Αυτονομία 337 χλμ.

Ως ηλεκτρικό όχημα δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους ενώ η χωρητικότητα των μπαταριών φτάνει τις 50 kWh. Ο τρόπος οδήγησης παίζει σημαντικό ρόλο στην αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος…Στην πράξη και σύμφωνα με την Opel, η αυτονομία αγγίζει τα 337 χιλιόμετρα, νούμερο βεβαίως που εξαρτάται από τον τρόπο οδήγησης και αν ο οδηγός κινείται εντός ή εκτός πόλης.

Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί εντός πόλης το Corsa μπορεί και κάνει ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση φορτίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις μπαταρίες ενώ στην εθνική οδό η ανάκτηση είναι περιορισμένη.

Το επιπλέον βάρος λόγω των μπαταριών φτάνει τα 345 κιλά (1.455 στο σύνολο) γεγονός που μειώνει κατά 42 λίτρα το χώρο αποσκευών (συγκριτικά με τις εκδόσεις που έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης) που μπορεί να χωρέσει πράγματα έως 267 λίτρα.

Τιμή από 26.22 ευρώ

Στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την edition και την elegance. Η τιμή του ξεκινά από τα 32.230 ευρώ και με την κρατική επιδότηση αλλά και το προωθητικό πρόγραμμα της Opel Hellas, πέφτει στα 26.222 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!