Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς για την τεχνολογία και τον κορωνοϊό
[Ζούγκλα]: Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς για την τεχνολογία και τον κορωνοϊό

[Ζούγκλα]: Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς για την τεχνολογία και τον κορωνοϊό

Οι άνθρωποι ήταν αποκομμένοι εδώ και πολύ καιρό και η αποστασιοποίηση δεν οφείλεται στην πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε η Μαρίνα Αμπράμοβιτς σε πρόσφατη συνέντευξή της.
Η εικαστική καλλιτέχνις από τη Σερβία με έδρα τη Νέα Υόρκη, μία από τις πρωτοποριακές μορφές της περφόρμανς στη συνέντευξή της στο Dazed, τόνισε ότι αυτού του είδους η απόσταση και το πόσο διαφορετικά οι άνθρωποι συνδέονται πλέον, ξεκίνησε ήδη πολύ πριν τον ιό, με την τεχνολογία.
«Με όλα αυτά τα γραπτά μηνύματα, tweets, Instagrams… οι νέοι δεν μιλούν ο ένας στον άλλο. Όλα τα ραντεβού είναι online, μέσω υπολογιστών. Έχουν ήδη αποξενώσει τα ανθρώπινα όντα» τόνισε.
Η ανθρώπινη σύνδεση είναι τόσο σημαντική για την καλλιτέχνιδα που εφηύρε τη μέθοδο Αμπράμοβιτς σειρά ασκήσεων και βιωματική εμπειρία για τον θεατή-συμμετέχοντα.
Η μέθοδος αναπτύχθηκε έπειτα από δεκαετίες έρευνας για την παράσταση και την άυλη τέχνη, ενσωματώνει ασκήσεις που εστιάζουν στην αναπνοή, την κίνηση, την ακινησία και τη συγκέντρωση, στις οποίες το κοινό διαδραματίζει βασικό ρόλο.
«Όταν δημιούργησα τη μέθοδο Αμπράμοβιτς σκεφτόμουν ιδιαίτερα πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη επαφή – το ανθρώπινο άγγιγμα» είπε. «Νομίζω ότι ο ιός τελικά θα τερματιστεί, όπως κάθε ιός στην ιστορία της ανθρωπότητας. Εάν απομακρυνθεί, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ξανά τα ίδια προβλήματα και λάθη; Ή μήπως ο ιός θα αλλάξει την αντίληψή μας; Ελπίζω πραγματικά ότι θα αλλάξει και θα κατανοήσουμε πόσο σημαντική είναι η φύση και η ανθρώπινη επαφή» τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!