Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Μαλδίβες: Ενισχύονται οι περιορισμοί στον τουρισμό έπειτα από μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού
[Ζούγκλα]: Μαλδίβες: Ενισχύονται οι περιορισμοί στον τουρισμό έπειτα από μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού

[Ζούγκλα]: Μαλδίβες: Ενισχύονται οι περιορισμοί στον τουρισμό έπειτα από μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Οι Μαλδίβες ενίσχυσαν τους περιορισμούς εισόδου που επιβάλλουν στους επισκέπτες έπειτα από μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό σε περισσότερα από δέκα τουριστικά συγκροτήματα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο τουρισμός συνιστά έναν ζωτικής σημασίας πόρο για αυτό το αρχιπέλαγος του Ινδικού ωκεανού που αποτελείται από 1.190 κοραλλιογενή νησάκια και είναι δημοφιλής προορισμός για νιόπαντρους και διασημότητες.

Στο εξής όλοι οι τουρίστες πρέπει να παρουσιάσουν κατά την άφιξή τους αρνητικό τεστ στην ασθένεια Covid-19, διευκρίνισε το υπουργείο.

Η χώρα άνοιξε ξανά στον τουρισμό στα μέσα Ιουλίου, υποδεχόμενη την πρώτη διεθνή πτήση μετά την αναστολή των αεροπορικών συνδέσεων στα μέσα Μαρτίου. Οι επισκέπτες δεν ήταν τότε υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε τεστ ή να παρουσιάσουν κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί ότι δεν είχαν μολυνθεί.

Μετά την επαναλειτουργία των τουριστικών συγκροτημάτων, 29 ντόπιοι και 16 ξένοι εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί και τέθηκαν σε απομόνωση στις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις Αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Μαλδίβες των 340.000 κατοίκων κατέγραψαν περισσότερες από χίλιες νέες μολύνσεις ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στις 8.003, εκ των οποίων 29 θάνατοι.

Η πανδημία πλήττει ιδιαίτερα πρόσωπα που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, μετανάστες ή ντόπιους εργαζόμενους, στην πρωτεύουσα Μαλέ όπου η κυβέρνηση επιβάλλει από τις αρχές Αυγούστου νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία έχει επεκταθεί και στα γειτονικά ακατοίκητα νησιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!