Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ο Μαχμούντ Αμπάς ζητεί διεθνή διάσκεψη στις αρχές του 2021
[Ζούγκλα]: Ο Μαχμούντ Αμπάς ζητεί διεθνή διάσκεψη στις αρχές του 2021

[Ζούγκλα]: Ο Μαχμούντ Αμπάς ζητεί διεθνή διάσκεψη στις αρχές του 2021

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε σήμερα από τον ΟΗΕ να διοργανώσει διεθνή διάσκεψη στις αρχές του 2021, μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, για να “ξεκινήσει μια ειρηνευτική διαδικασία” μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων “βάσει του διεθνούς δικαίου”.

Το αίτημα αυτό για “τερματισμό της (ισραηλινής) κατοχής” αποτελεί απάντηση στο ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που “όλος ο κόσμος απέρριψε” και το οποίο “αντιβαίνει σε όλες τις διεθνείς αποφάσεις”, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού.

“Καλώ τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να αρχίσει τις προετοιμασίες” για “μια διεθνή διάσκεψη στις αρχές του προσεχούς έτους στην οποία θα μετάσχουν όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές”, πρόσθεσε. “Αυτή η διάσκεψη πρέπει να είναι πλήρως εξουσιοδοτημένη για να εκκινήσει μια ειλικρινή ειρηνευτική διαδικασία βάσει του διεθνούς δικαίου” και “να εγγυηθεί στον παλαιστινιακό λαό την ανεξαρτησία του και την ελευθερία του στο δικό του κράτος”.

Ο Μαχμούντ Αμπάς επέκρινε έντονα το σχέδιο Τραμπ που παρουσίασε η Ουάσινγκτον στις αρχές της χρονιάς, το οποίο προβλέπει ένα παλαιστινιακό κράτος περιορισμένο στο ελάχιστο. Αλλά και τις ιστορικές συμφωνίες που σύναψαν τις τελευταίες εβδομάδες το εβραϊκό κράτος και δύο αραβικές χώρες του Κόλπου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, υπό την αιγίδα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!