Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Λιβύη: Διαδηλώσεις στη Βεγγάζη ενάντια στις διακοπές ηλεκτροδότησης και τις συνθήκες διαβίωσης
[Ζούγκλα]: Λιβύη: Διαδηλώσεις στη Βεγγάζη ενάντια στις διακοπές ηλεκτροδότησης και τις συνθήκες διαβίωσης

[Ζούγκλα]: Λιβύη: Διαδηλώσεις στη Βεγγάζη ενάντια στις διακοπές ηλεκτροδότησης και τις συνθήκες διαβίωσης

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε χθες στη Βεγγάζη διαμαρτυρόμενο για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση και για τις συνθήκες διαβίωσης, με διαδηλωτές να καίνε λάστιχα και να διακόπτουν την κυκλοφορία σε ορισμένους δρόμους της πόλης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σε μια ασυνήθιστη λαϊκή κινητοποίηση στην ανατολική πόλη της Λιβύης.

Η Βεγγάζη αποτελεί έδρα του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ο οποίος πολεμά σε έναν εμφύλιο πόλεμο τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην πρωτεύουσα Τρίπολη, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Οι διακοπές ηλεκτροδότησης, που έγιναν συχνότερες φέτος, έρχονται να προστεθούν σε ένα χαμηλό βιοτικό επίπεδο και στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Το “μείγμα” αυτό πυροδότησε διαδηλώσεις τον περασμένο μήνα στην Τρίπολη.

Η πιο άμεση αιτία της επιδεινούμενης τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος είναι η έλλειψη καυσίμων στις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο LNA κατηγορεί την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) που εδρεύει στην Τρίπολη ότι δεν εισήγαγε επαρκή καύσιμα για την λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Η NOC τον περασμένο μήνα προειδοποίησε για περισσότερα μπλακάουτ στην ανατολική Λιβύη, τονίζοντας ότι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση προκαλούνται από τον πολύμηνο αποκλεισμό εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό. Ανέφερε ότι οι εισαγωγές ντίζελ για τη λειτουργία των εργοστασίων προκαλούν «σοβαρές οικονομικές δυσκολίες».

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου ζήτησε από τον LNA να τερματίσει τον αποκλεισμό, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και μείωσε δραστικά την παραγωγή, οδηγώντας φέτος σε έναν σχεδόν μηδενισμό ενεργειακών εσόδων, την κύρια πηγή συναλλάγματος της Λιβύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!