Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Λίβανος: Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης
[Ζούγκλα]: Λίβανος: Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

[Ζούγκλα]: Λίβανος: Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Μουστάφα Αντίμπ ξεκίνησε σήμερα τις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μέσα σε 15 ημέρες, η οποία θα εφαρμόσει έκτακτες μεταρρυθμίσεις στη χώρα αυτή που έχει βυθιστεί σε βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση.

Η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης συχνά διαρκεί μήνες στον Λίβανο, καθώς στη χώρα ισχύει ένα περίπλοκο σύστημα μοιράσματος των εξουσιών βάσει του θρησκευτικού δόγματος.

Όμως η διεθνής πίεση και η πίεση που ασκούν οι διαδηλωτές στον δρόμο, η οποία εντάθηκε μετά την καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου, έχουν καταστήσει πιο άμεση την ανάγκη υιοθέτησης μεταρρυθμίσεων προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την πολιτική κρίση και τη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες.

Η κυβέρνηση που είχε σχηματιστεί τον Ιανουάριο παραιτήθηκε λίγες ημέρες μετά την έκρηξη που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας του Λιβάνου και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 190 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων άλλων.

Ο νέος πρωθυπουργός, που διορίστηκε τη Δευτέρα, θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο 48χρονος Αντίμπ διορίστηκε λίγες ώρες πριν την άφιξη στη Βηρυτό του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε την Τρίτη ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τους Λιβανέζους αξιωματούχος για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης «αποστολής» μέσα σε 15 ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!