Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Λιβάνιος: Εκδόθηκαν οι αποφάσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου
[Ζούγκλα]: Λιβάνιος: Εκδόθηκαν οι αποφάσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

[Ζούγκλα]: Λιβάνιος: Εκδόθηκαν οι αποφάσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

«Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε σήμερα δύο αποφάσεις έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τον δήμο Ανατολικής Σάμου και το Δήμο Δυτικής Σάμου με το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ για τον καθέναν και αναμένουμε μέχρι σήμερα το βράδυ έως αύριο το πρωί να γίνει ένας πρώτος προϋπολογισμός, για να μεταβιβαστούν και τα χρήματα για τις πρώτες αποζημιώσεις των δικαιούχων μετά την καταστροφή από τον σεισμό της Παρασκευής» ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, στη Βουλή.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Γιώργου Λογιάδη, σχετικά με την μεταστέγαση του ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου-λυκείου του δήμου Ηρακλείου και απαντώντας σε μια εμβόλιμη παρατήρηση του βουλευτή σχετικά με τον φονικό σεισμό της περασμένης Παρασκευής που έπληξε την Σάμο, ανέφερε πως ο ίδιος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στο νησί για να συντονίσουν τις ενέργειες της Πολιτείας.

Σχετικά με την μετεγκατάσταση του ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου-λυκείου του δήμου Ηρακλείου, ανέφερε πως οι διαδικασίες, μέσα σε ένα χρόνο έχουν προχωρήσει πάρα πολύ γρήγορα. Ο δήμος Ηρακλείου έχει αποστείλει στο υπουργείο επιστολή, όπου αναφέρει πως έχει εντοπίσει την κατάλληλη έκταση στην πολεοδομική ενότητα Θερισσός-Δειλινά-Μασταμπάς- Κορώνη στο Ηράκλειο. Πρόκειται για έναν χαρακτηρισμένο κοινόχρηστο χώρο για ανέγερση σχολικού κτηρίου και μπορεί να χρηματοδοτηθεί αυτό αλλά και άλλα σχολικά κτήρια, τόσο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» όπως και από το «Recovery Fund».

Ειδικότερα, για το ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο Ηρακλείου, ο κ. Λιβάνιος ανέφερε πως «είμαστε στο σημείο που έχει δοθεί το αρχικό κτηριολογικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας και το οποίο είναι πολύ σημαντικό, διότι προβλέπεται ένας χώρος 189 τ.μ. για χώρους διοίκησης, γραφεία διευθυντή, υποδιευθυντή, συλλόγου διδασκόντων, 445 τ.μ. για κοινωνικούς χώρους, 63 τ.μ. για βοηθητικούς χώρους, 258 τ.μ. για χώρους φυσικής αγωγής, 900 περίπου τ.μ. για αίθουσες διδασκαλίας, 166 τ.μ. για ειδικούς χώρους και 560 τ.μ. για εργαστήρια. ‘Αρα συζητάμε για μία συνολική επιφάνεια ωφέλιμων χώρων περίπου 2.500 τ.μ., έκταση που καλύπτει τις ανάγκες περίπου εκατόν τριάντα παιδιών, που είναι η προβλεπόμενη, αν θέλετε, οροφή για τα επόμενα χρόνια για αυτές τις σχολικές εγκαταστάσεις».

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, ανέφερε πως το ενιαίο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο Ηρακλείου είναι η μεγαλύτερη σχολική μονάδα ειδικής αγωγής στην Κρήτη και φιλοξενεί περισσότερους από 100 μαθητές με ιδιαιτερότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!