Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Camerata Junior, στον Κήπο του Μεγάρου
[Ζούγκλα]: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Camerata Junior, στον Κήπο του Μεγάρου

[Ζούγκλα]: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Camerata Junior, στον Κήπο του Μεγάρου

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο μαέστρος Κορνήλιος Μιχαηλίδης, στο εφετινό φθινοπωρινό ραντεβού τους με το κοινό στον Κήπο του Μεγάρου, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, σε μια «Συνάντηση με τον ντε Φάγια», η οποία θα αρχίσει με την Camerata Junior, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα. Με το γνωστό αθηναϊκό σύνολο συμπράττει η μεσόφωνος Ινές Ζήκου, ενώ με την Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής η ομποΐστα Χριστίνα Παντελίδου.

Η συναυλία ανοίγει με τους νεαρούς μουσικούς του Παιδικού και του Νεανικού Τμήματος της Camerata Junior. Το Παιδικό Τμήμα θα ερμηνεύσει σε μεταγραφή το «Radetzky March», μια από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις του Γιόχαν Στράους, το απόσπασμα «Στην αίθουσα του βασιλιά των ορέων» από τη σκηνική μουσική «Πέερ Γκυντ» του Νορβηγού Έντβαρντ Γκρηγκ και την περίφημη «Sicilienne» του Γκαμπριέλ Φωρέ. Το Νεανικό Τμήμα επέλεξε για το πρόγραμμά του την «Απλή Συμφωνία, έργο 4» του Μπέντζαμιν Μπρίττεν καθώς και το «Κοντσέρτο για όμποε ντ’ αμόρε και ορχήστρα σε λα μείζονα» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, με σολίστ τη Χριστίνα Παντελίδου.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει στη συνέχεια δύο αγαπημένα έργα του Μανουέλ ντε Φάγια, ενός από τους πλέον εμβληματικούς Ισπανούς μουσουργούς του 20ού αιώνα, το συνθετικό ύφος του οποίου είναι βαθιά επηρεασμένο από τη μουσική παράδοση της πατρίδας του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!