Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Η Κούβα ηγείται της κούρσας στη Λατινική Αμερική για ένα εμβόλιο κατά του Covid-19
[Ζούγκλα]: Η Κούβα ηγείται της κούρσας στη Λατινική Αμερική για ένα εμβόλιο κατά του Covid-19

[Ζούγκλα]: Η Κούβα ηγείται της κούρσας στη Λατινική Αμερική για ένα εμβόλιο κατά του Covid-19

Καθώς οι χώρες της Λατινικής Αμερικής δοκιμάζουν πειραματικά εμβόλια από όλο τον κόσμο και χώρες με οικονομική βαρύτητα όπως η Βραζιλία και το Μεξικό συναγωνίζονται για συμφωνίες εφοδιασμού με μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, η κομμουνιστική Κούβα έχει ήδη θέσει δύο από τα δικά της εμβόλια σε κλινικές δοκιμές.

Αν οι προσπάθειές της στεφθούν με επιτυχία, το νησί της Καραϊβικής θα μπορούσε να γίνει ένας σημαντικός εφοδιαστής για γειτονικές χώρες, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα έδιναν σκληρό αγώνα για να έχουν πρόσβαση στον εμβολιακό εφοδιασμό, καθώς εύπορες δυτικές χώρες σπεύδουν να εξασφαλίσουν δόσεις, δήλωσαν περιφερειακοί ειδικοί.

«Η συμβολή της Κούβας με το εμβόλιό της μπορεί να είναι πολύ σημαντική για ορισμένες ευάλωτες ομάδες στην περιοχή μας», όπως οι ηλικιωμένοι ή απομακρυσμένες κοινότητες αυτοχθόνων, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Χοσέ Μόγια, εκπρόσωπος στην Κούβα του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO).

Αν ένα κουβανικό εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, θα καταστεί διαθέσιμο για αγορά στην περιοχή μέσω του PAHO, του αμερικανικού περιφερειακού γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είπε ο Μόγια.

«Η πρόοδος της Κούβας στην κατασκευή ενός εμβολίου καταγράφεται από τo COVAX, ένα πρόγραμμα του οποίου ηγούνται ο ΠΟΥ και η Συμμαχία για την Επιδημιολογική Ετοιμότητα και Καινοτομία (CEPI) προκειμένου να διασφαλίσουν την παγκόσμια διανομή των εμβολίων» είπε.

Τα δύο υποψήφια εμβόλια της Κούβας, γνωστά ως Sovereign 1 και Sovereign 2, δεν περιλαμβάνονται ανάμεσα στα εννέα που έχει επιλέξει μέχρι τώρα το COVAX για το χαρτοφυλάκιό του, δήλωσε εκπρόσωπος της CEPI.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!