Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Κουτσούμπας: Μακρονησιώτες σύντροφοί μας σας τιμάμε κάθε μέρα με την πάλη μας
[Ζούγκλα]: Κουτσούμπας: Μακρονησιώτες σύντροφοί μας σας τιμάμε κάθε μέρα με την πάλη μας

[Ζούγκλα]: Κουτσούμπας: Μακρονησιώτες σύντροφοί μας σας τιμάμε κάθε μέρα με την πάλη μας

«Σήμερα είναι μία ξεχωριστή στιγμή για όλο το Κόμμα. Η ΚΕ εγκαινιάζει το Μνημείο προς τιμήν των αγωνιστών της Μακρονήσου, της θυσίας τους και της αντοχής τους. Κάθε φορά που πατάμε αυτόν τον βράχο νοιώθουμε χρέος, τιμή και ευθύνη. Απέναντι σε όσους έζησαν στο πετσί τους την επιστημονική, οργανωμένη βία της αστικής τάξης με έναν και μοναδικό σκοπό: να υποταχτούν, να δηλώσουν μετάνοια, να αποκηρύξουν το ΚΚΕ και τις ιδέες τους» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη Μακρόνησο.

«Δεν ξεχνάμε ότι αυτό το κολαστήριο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1947. Έγινε σε στενή συνεργασία με τους Άγγλους και Αμερικάνους συμμάχους της άρχουσας τάξης για να τσακίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα που διεκδικούσε τη δικαίωση των θυσιών του για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ζυγό της φασιστικής και ναζιστικής κατοχής» είπε στη συνέχεια.

Όπως ανέφερε, «η Ιστορία της Μακρονήσου δεν είναι απλά ένα στιγμιότυπο της σύγχρονης ιστορίας και μία δυσάρεστη στιγμή, όπως κάποιοι εσχάτως υποκριτικά υποστηρίζουν» υπενθυμίζοντας την σφοδρή επίθεση που δέχθηκε από την αστική τάξη το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα από τα πρώτα του βήματα, επίθεση η οποία αναβαθμίσθηκε όταν «ως ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής ιδρύθηκε το ΚΚΕ».

«Το κάτεργο της Μακρονήσου ήταν συνέχεια των διώξεων, σε βάρος του ΚΚΕ και των πρωτοπόρων αγωνιστών από κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις, όπως του Βενιζέλου ή από δικτατορικές, όπως του Πάγκαλου, του Μεταξά» πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!