Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Κουτσούμπας: Χωρίς λεπτό καθυστέρηση, επίταξη του ιδιωτικού τομέα
[Ζούγκλα]: Κουτσούμπας: Χωρίς λεπτό καθυστέρηση, επίταξη του ιδιωτικού τομέα

[Ζούγκλα]: Κουτσούμπας: Χωρίς λεπτό καθυστέρηση, επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της κατάστασης, επισήμανε ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει σε αντίστοιχη συζήτηση προ διμήνου και προσέθεσε:

«Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και έκτακτα μέτρα που η κυβέρνηση έπρεπε να είχε πάρει από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας».

Είπε ότι η κυβέρνηση μπορούσε να είχε λάβει μέτρα, αλλά δεν το έκανε από συνειδητή επιλογή.

Τόνισε ότι η κριτική του ΚΚΕ δεν αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την επιστημονική γνώση των ειδικών για τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, αλλά τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Εγκάλεσε την κυβέρνηση για μη θωράκιση του δημοσίου συστήματος Υγείας καθώς και για μη λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Είπε ότι η κυβέρνηση αντί να πάρει τα αναγκαία μέτρα «επιμένει να πορεύεται με σημαία την “ατομική ευθύνη»”, κουνά το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία, αξιοποιεί κάποιους “ψεκασμένους” για να κρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για το ότι τα νοσοκομεία φθάνουν στα όριά τους, για το ότι οι ΜΕΘ λιγοστεύουν, τα χειρουργεία αναβάλλονται και για το ότι οι γιατροί θα βρεθούν στη δύσκολη θέση να πρέπει να επιλέξουν ποιος θα μπει στην εντατική και ποιος όχι».

Σημείωσε ότι η επίκληση της «ατομικής ευθύνης» έχει και τον «ύπουλο στόχο να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός ως δεδομένα τα όρια του δημοσίου συστήματος Υγείας, των υποδομών και της στελέχωσής του και τελικά να πιστέψουν ότι η κυβέρνηση και το κράτος σας κάνουν όλα όσα μπορούν και εκείνο που θα καθορίσει τα πράγματα είναι κυρίως ή μόνο η δική του ατομική συμπεριφορά».

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνες που δημιούργησαν τα όρια του συστήματος καθώς τα χρόνια που πέρασαν οι κυβερνήσεις αυτές έκλεισαν πάνω από 10.000 κλίνες σε δημόσια νοσοκομεία, ισχυριζόμενες όλες ότι τα νοσοκομεία είναι αντιπαραγωγικά, κοστοβόρα και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!