Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Κομισιόν: Ξεπέρασαν τα 23 εκατομμύρια οι καταγγελίες για μη ασφαλείς μάσκες στην ΕΕ
[Ζούγκλα]: Κομισιόν: Ξεπέρασαν τα 23 εκατομμύρια οι καταγγελίες για μη ασφαλείς μάσκες στην ΕΕ

[Ζούγκλα]: Κομισιόν: Ξεπέρασαν τα 23 εκατομμύρια οι καταγγελίες για μη ασφαλείς μάσκες στην ΕΕ

Ανταπόκριση από Στρασβούργο-Νίκος Ρούσσης

Με μία γραπτή του ερώτηση ο Κροάτης ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Tomislav Sokol, εκτός του ότι αποκάλυψε άγνωστες δηλώσεις του Επιτρόπου Reynders, για το αν όλες οι «μάσκες» που κυκλοφορούν στην ΕΕ θεωρούνται ασφαλής άμυνα κατά του κορωνοϊού, τον ανάγκασε να ομολογήσει το γενικότερο μπάχαλο που επικρατεί, αυτή τη στιγμή, σ’ αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.

Στην ερώτησή του ο Κροάτης ευρωβουλευτής αποκάλυψε ότι, συμμετέχοντας σε ανταλλαγή απόψεων με μέλη της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO), ο Didier Reynders, Επίτροπος Δικαιοσύνης δήλωσε ότι οκτώ κράτη μέλη είχαν αναφέρει περισσότερες από 7 εκατομμύρια μη ασφαλείς μάσκες μέσω του συστήματος RAPEX, οι οποίες στη συνέχεια ανακλήθηκαν από την κυκλοφορία εντός της ΕΕ.

Ποια κράτη-μέλη της ΕΕ ανέφεραν μη ασφαλείς μάσκες μέσω του συστήματος RAPEX, πού κατασκευάστηκαν αυτές οι μάσκες και ποιος είναι ο απλούστερος τρόπος για τους καταναλωτές να αναγνωρίσουν μια μάσκα που δεν πληροί τα πρότυπα ασφαλείας, ρωτούσε εύλογα ο Κροάτης ευρωβουλευτής.

Στην απάντησή του ο Επίτροπος παραδέχεται ότι:

Πάνω από 23 εκατομμύρια καταγγελίες για μη ασφαλείς μάσκες είχαν φθάσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 2020, στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης Safety Gate, για επικίνδυνα μη διατροφικά προϊόντα.

Τα κύρια προβλήματα που καταγγέλθηκαν ήταν ανεπαρκής χωρητικότητα φιλτραρίσματος ή εσφαλμένη προσαρμογή των μασκών στο πρόσωπο και απουσία απαιτούμενης πιστοποίησης από σχετικούς Ευρωπαϊκούς φορείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!