Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Κομισιόν: Το δεύτερο κύμα της πανδημίας διακόπτει την οικονομική ανάκαμψη
[Ζούγκλα]: Κομισιόν: Το δεύτερο κύμα της πανδημίας διακόπτει την οικονομική ανάκαμψη

[Ζούγκλα]: Κομισιόν: Το δεύτερο κύμα της πανδημίας διακόπτει την οικονομική ανάκαμψη

Το ισχυρό δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει την Ευρώπη εξανεμίζει τις ελπίδες για μία γρήγορη ανάκαμψη της Ευρωζώνης μετά την πρωτοφανή ύφεση του β’ τριμήνου, σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φθινοπωρινές οικονομικές εκτιμήσεις που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Κομισιόν, στις τελευταίες τις προβλέψεις, εκτιμά ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 7,8% αυτό το έτος, μέγεθος καλύτερο από την αρχική εκτίμηση για συρρίκνωση 8,7% που είχε κάνει τον προηγούμενο Ιούλιο.

Ωστόσο, για το 2021 η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με μικρότερο ρυθμό 4,2% αντί για 6,1% που είχε εκτιμηθεί προηγουμένως. Για το 2022, η Κομισιόν διατήρησε αμετάβλητη την εκτίμηση της για ανάπτυξη 3,0%.

«Μετά από μια πολύ ισχυρή ανάκαμψη το καλοκαίρι, η ανοδική τροχιά της Ευρώπης διακόπτεται από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid-19», δήλωσε ο Paolo Gentiloni, ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία.

Όλες οι χώρες αναμένεται να γνωρίσουν ύφεση φέτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν. Ωστόσο, ο αντίκτυπος της πανδημίας είναι πολύ διαφορετικός από χώρα σε χώρα με την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλία να γνωρίζουν συρρίκνωση πάνω από το 9% το 2020, ενώ η Γερρμανία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5,6%.
Έκρηξη της ανεργίας

Οι τελευταίες προβλέψεις της Κομισιόν βλέπουν αύξηση της ανεργίας στην Ευρωζώνη από το 7,5% το 2019 στο 8,3% το 2020 και 9,4% το 2021, για να υποχωρήσει στο 8,9% το 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!