Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση της ανακαινισμένης οικίας του Παύλου Μελά
[Ζούγκλα]: Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση της ανακαινισμένης οικίας του Παύλου Μελά

[Ζούγκλα]: Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση της ανακαινισμένης οικίας του Παύλου Μελά

Η οικία του Μακεδονομάχου ήρωα Παύλου Μελά, στην Κηφισιά, ανακαινίστηκε και άνοιξε τις πύλες της στο κοινό. Τελετή για την αποκατάσταση της ιστορικής οικίας διοργάνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στις 20:30 το βράδυ, ανήμερα της συμπληρώσεως 116 ετών από τον θάνατο του εθνικού ήρωα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου να δηλώνει μεταξύ άλλων: «Oι ευγενικές ιδέες και ο ανιδιοτελής ηρωισμός του Παύλου Μελά πηγή έμπνευσης για όλους μας, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε»

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς και υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η οικία έχει μεταβιβαστεί στην κυριότητα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης έπειτα από δωρεά που έκανε η γνωστή γλύπτρια κα Ναταλία Ιωαννίδου, εγγονή και κληρονόμος του Παύλου Μελά.

Ένα μνημείο ζωντανής ιστορίας

Η οικία Μελά θα λειτουργήσει ως ένα μνημείο ζωντανής ιστορίας ώστε οι νεότερες γενιές να γνωρίσουν τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη, τον Εύελπι, τον Έλληνα αξιωματικό, τον μάρτυρα του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλο Μελά, μέσα από τα προσωπικά του αντικείμενα, τα οποία δωρίστηκαν από τους συγγενείς του.

Για την ολοκλήρωση του έργου υπήρξε συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού ώστε να τεθεί σε εφαρμογή η επικαιροποιημένη μελέτη αποκαταστάσεως από την ομάδα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δράμας «Κύκλωψ», που κάλυψε με χορηγία της το κόστος των εργασιών αποκαταστάσεως του μνημείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!