Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Κύπρος: Ο καθηγητής της… αντισυστημικής τέχνης απαντά στους θιγμένους
[Ζούγκλα]: Κύπρος: Ο καθηγητής της… αντισυστημικής τέχνης απαντά στους θιγμένους

[Ζούγκλα]: Κύπρος: Ο καθηγητής της… αντισυστημικής τέχνης απαντά στους θιγμένους

Σάλος έχει ξεσπάσει στην κοινωνία της Κύπρου από έργα τέχνης που δημοσίευσε/ανάρτησε στο Facebook, ο καθηγητής Ζωγραφικής, Γιώργος Γαβριήλ, τα οποία πραγματεύονται δημόσια πρόσωπα -ζωντανά και νεκρά, ιερά και όσια- με έναν… βέβηλο τρόπο, κατά τους επικριτές του. Πάντως ο ίδιος, μιλώντας στo politis.com.cy, είπε ότι είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις που προκάλεσαν τα επίμαχα έργα τέχνης του. «Αυτός ήταν και ένας από τους στόχους της νέας μου δουλειάς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε μάλιστα το κοινό και όλους εκείνους που αντιδρούν έντονα κατά του έργου του να βρουν τον τρόπο να αποδεχτούν το δικαίωμα οποιουδήποτε καλλιτέχνη να εκφραστεί ελεύθερα. «Δεν πρέπει ο καλλιτέχνης να σκέφτεται τις αντιδράσεις και να φοβάται να εκφραστεί, διότι μετά δεν θα μπορέσει να προχωρήσει ούτε εκείνος, μα ούτε η κοινωνία» ανέφερε.

«Μεταξύ σοβαρού και αστείου» είπε «ονόμασα αυτά τα έργα αντισυστημική τέχνη η οποία αντιμάχεται το σημερινό διεφθαρμένο σύστημα». Και πρόσθεσε ότι η τέχνη βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινωνίας και δημιουργεί έργα κατά της κοινωνικής αδικίας και ενθαρρύνουν την αντίδραση των πολιτών κατά των προβλημάτων.

«Όλες οι τέχνες είναι πολιτικοποιημένες. Ο καλλιτέχνης είτε θα ασχοληθεί με την πολιτική είτε όχι. Υπάρχει η τέχνη η οποία ασχολείται με τοπία, την προσωπογραφία κ.λπ. Είναι δηλαδή επιλογή του καλλιτέχνη αν θα ασχοληθεί με τα κοινά και όσα συμβαίνουν γύρω του» υποστήριξε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!