Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Κίνα: Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υπογραμμίζει πως τα συμφέροντα της χώρας του δεν θα υπονομευθούν
[Ζούγκλα]: Κίνα: Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υπογραμμίζει πως τα συμφέροντα της χώρας του δεν θα υπονομευθούν

[Ζούγκλα]: Κίνα: Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υπογραμμίζει πως τα συμφέροντα της χώρας του δεν θα υπονομευθούν

Εβδομήντα χρόνια μετά την είσοδο των κινεζικών στρατευμάτων στον Πόλεμο της Κορέας για να πολεμήσουν εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα πως η Κίνα δεν θα επιτρέψει ποτέ να υπονομευθούν η κυριαρχία της, η ασφάλειά της και τα αναπτυξιακά της συμφέροντα.

Ο πρόεδρος δεν αναφέρθηκε ρητά στις ΗΠΑ του σήμερα, με τις οποίες οι σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο σε διάστημα δεκαετιών λόγω διενέξεων που κυμαίνονται από το εμπόριο και την τεχνολογία μέχρι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον κορωνοϊό. Επίσης η ένταση εξαιτίας της Ταϊβάν αυξάνεται όλο και περισσότερο.

«Ας μάθει ο κόσμος ότι ο λαός της Κίνας είναι τώρα οργανωμένος και δεν μπορεί κανένας να παίζει μαζί του» δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ μιλώντας στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού και επικαλούμενος τον Μάο Τσετούνγκ, τον ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η μονομέρεια, ο προστατευτισμός και ο εκφοβισμός θα αποτύχουν, δήλωσε ο Τζινπίνγκ κατά την επέτειο της ανάπτυξης κινεζικών στρατευμάτων στην κορεατική χερσόνησο για να βοηθήσουν τη Βόρεια Κορέα να πολεμήσει εναντίον των υπό τις ΗΠΑ δυνάμεων του ΟΗΕ και της Νότιας Κορέας στη διάρκεια της σύγκρουσης που διήρκεσε από το 1950 έως το 1953.

Ο Τζινπίνγκ επανέλαβε την έκκλησή του να επισπευστεί ο εκσυγχρονισμός της άμυνας και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!