Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Η Κίνα επιβάλλει περιορισμούς στους Αμερικανούς διπλωμάτες «στο όνομα της αμοιβαιότητας»
[Ζούγκλα]: Η Κίνα επιβάλλει περιορισμούς στους Αμερικανούς διπλωμάτες «στο όνομα της αμοιβαιότητας»

[Ζούγκλα]: Η Κίνα επιβάλλει περιορισμούς στους Αμερικανούς διπλωμάτες «στο όνομα της αμοιβαιότητας»

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή περιορισμών σε Αμερικανούς διπλωμάτες που βρίσκονται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ, «στο όνομα της αμοιβαιότητας», ύστερα από τα μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ στις αρχές του μήνα.

Το Πεκίνο δεν διευκρίνισε τη φύση των περιορισμών αυτών. Ωστόσο, η Ουάσινγκτον πρόσφατα επέβαλε στο κινεζικό διπλωματικό σώμα περιορισμούς, όπως η υποχρέωση να ζητούν άδεια για να μπουν σε πανεπιστήμια ή να συναντήσουν τοπικούς αξιωματούχους. Παράλληλα, οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να δίνουν άδεια για πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή άνω των 50 ατόμων, που διοργανώνονται από τις κινεζικές διπλωματικές αποστολές έξω από τα επίσημα κτήρια τους στις ΗΠΑ.

«Αυτές οι αμερικανικές κινήσεις έχουν σοβαρά παραβιάσει το διεθνές δίκαιο και τα θεμελιώδη πρότυπα των διεθνών σχέσεων», ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Τζάο Λιτζιάν.

«Η Κίνα πρόσφατα εξέδωσε διπλωματική διακοίνωση που επιβάλλει, στο όνομα της αμοιβαιότητας, περιορισμούς στις δραστηριότητες των αμερικανικών πρεσβειών και προξενείων στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων του αμερικανικού προξενείου στο Χονγκ Κονγκ και του προσωπικού του».

Αυτή η απόφαση ελήφθη ενώ επιδεινώνονται περαιτέρω οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, δυο χώρων που είναι αντίπαλες στο οικονομικό και το τεχνολογικό πεδίο και έχουν σοβαρές διαφωνίες σε μια σειρά από ζητήματα (Χονγκ Κονγκ, ανθρωπιστικά δικαιώματα, τεχνολογίες, κρίση του κορωνοϊού).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!