Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Κικίλιας: «50 νέες ΜΕΘ θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας»
[Ζούγκλα]: Κικίλιας: «50 νέες ΜΕΘ θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας»

[Ζούγκλα]: Κικίλιας: «50 νέες ΜΕΘ θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας»

Πενήντα νέες κλίνες ΜΕΘ θα ενταχθούν, από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή, στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας για την αντιμετώπιση των περιστατικών με Covid-19, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά τη σύσκεψη που είχε το πρωί με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο, και τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Συγκεκριμένα εντάσσονται:

- 6 κλίνες ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ,
– 7 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης,
– 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης,
– 5 στο νοσοκομείο Σερρών,
– 15 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης,
– 6 στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και
– 6 στο Γεννηματάς.

Οι κλίνες αυτές είναι πλέον των 50 κλινών νευροχειρουργικών, καρδιοχειρουργικών και αγγειοχειρουργικών κλινικών που έχουν μετατραπεί σε πολυδύναμες ΜΕΘ και έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ.

Ο Β. Κικίλιας ανακοίνωσε ακόμη ότι για την περαιτέρω στήριξη της βόρειας Ελλάδας η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη και θα μπορούν να μεταφέρονται περιστατικά σε όμορες Υγειονομικές Περιφέρειες.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ προκειμένου, και εφόσον χρειαστεί, να διατεθεί ένα C-130, το οποίο σε ειδικές κάψουλες θα κάνει αεροδιακομιδές περιστατικών από απομακρυσμένες Υγειονομικές Περιφέρειες, πάντα με την έγκριση των γιατρών και υπό την προϋπόθεση να πληρούνται οι όροι ασφαλείας και η ασφάλεια του ασθενούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!