Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: «Κανένας μαθητής δεν θα μείνει έξω από τη μάθηση»
[Ζούγκλα]: «Κανένας μαθητής δεν θα μείνει έξω από τη μάθηση»

[Ζούγκλα]: «Κανένας μαθητής δεν θα μείνει έξω από τη μάθηση»

«Κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας την περασμένη άνοιξη, οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής είχαν συνδράμει καθοριστικά ώστε να μη βρεθεί μαθητής χωρίς τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

»Στο πλαίσιο αυτό, είχαν ζητήσει από τους διευθυντές των σχολείων να κάνουν μια εμπιστευτική καταγραφή των περιπτώσεων εκείνων που οι οικογένειες, για πρακτικούς ή οικονομικούς λόγους, αδυνατούσαν να ανταποκριθούν και είχαν ενισχύσει τα παιδιά τους με λάπτοπ ή τάμπλετ, αλλά και με κάρτες σύνδεσης στο ίντερνετ.

»Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, που μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, έκλεισαν και τα δημοτικά σχολεία και επίσης οι μαθητές τους θα συνεχίσουν για ένα διάστημα τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. Οι δημοτικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας για οτιδήποτε χρειαστεί και ήδη ενημερώνονται σχετικά και γι’ αυτό το κρίσιμο θέμα.

«Κανένας μαθητής δεν θα μείνει έξω από τη μάθηση» λέει ο κ. Δημήτρης Λουκάς και συνεχίζει: «Από το πρώτο κύμα της πανδημίας είχαμε κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους διευθυντές και έχουμε ζητήσει να μας ενημερώσουν με διακριτικότητα για όποια παιδιά έχουν πρόβλημα στο να ακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση. Εμείς θα σπεύσουμε και θα συνδράμουμε αυτές τις οικογένειες».

Στη συνέχεια ο κ. Λουκάς ανέφερε για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και την τηλεκπαίδευση: «Το πρόβλημα δεν ήταν οι μαθητές μέσα στις τάξεις, αλλά η μετακίνηση και σε κάποιες περιπτώσεις ο συνωστισμός των γονέων έξω από τα σχολεία. Η τηλεκπαίδευση είχε ξαναγίνει την άνοιξη, οπότε έχουμε πλέον την εμπειρία. Τότε είχε πάει καλά στα Δημοτικά και, με βάση τα όσα μας είχαν πει και οι δάσκαλοι, υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση από τους μαθητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!