Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Η Ιστορία του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας μέσα από ένα λεύκωμα
[Ζούγκλα]: Η Ιστορία του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας μέσα από ένα λεύκωμα

[Ζούγκλα]: Η Ιστορία του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας μέσα από ένα λεύκωμα

Πρόκειται για το μακροβιότερο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου της Ελλάδας, το οποίο από το 1984 κάθε άνοιξη βάζει τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τα θεατρικά σχήματα, τις κριτικές επιτροπές, τα τιμώμενα πρόσωπα, τους δημοσιογράφους μα πάνω απ’ όλα το θεατρόφιλο κοινό, το οποίο κάθε βράδυ κατακλύζει το δημοτικό Κινηματοθέατρο. Ο λόγος για το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, το οποίο παρουσιάζεται μέσα από το Λεύκωμα της Βασιλικής Κοζιού-Κολοφωτιά με τίτλο «Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας. Ο ρόλος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων στην τριανταπεντάχρονη πορεία του», εκδόσεις «ΦΑΟΣ». Ο τόμος είναι έγχρωμος, καλαίσθητος και σκληρόδετος μεγέθους 33Χ23 και μέσα από τις 356 σελίδες του ξεπροβάλλει η ιστορία του.

Κάθε άνοιξη εδώ και 35 χρόνια, τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Βασιλική Κοζιού – Κολοφωτιά, ανοίγει τις πόρτες του, για να εμψυχώσει και να χειροκροτήσει τους ερασιτέχνες ηθοποιούς και να ακούσει τα αληθινά ανθρώπινα παραμύθια που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας, ιδιαίτερα στη σημερινή στεγνή και ξερή εποχή, όπου γύρω μας επικρατεί η ασχήμια και η βία. Πλήθος έγχρωμων φωτογραφιών στολίζουν τις σελίδες του λευκώματος από τις θεατρικές παραστάσεις, από τα τιμητικά αφιερώματα σημαντικών καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος, από τα εργαστήρια, τα σεμινάρια, τις ημερίδες και διημερίδες, τις εκθέσεις και πλήθος άλλων παράλληλων εκδηλώσεων που οργανώνονται στο πλαίσιο του δεκαήμερου Φεστιβάλ Θεάτρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!