Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ισραήλ: Το Μαλάουι έγινε η πρώτη αφρικανική χώρα που άνοιξε πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
[Ζούγκλα]: Ισραήλ: Το Μαλάουι έγινε η πρώτη αφρικανική χώρα που άνοιξε πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

[Ζούγκλα]: Ισραήλ: Το Μαλάουι έγινε η πρώτη αφρικανική χώρα που άνοιξε πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

Το Μαλάουι θα ανοίξει το 2021 πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ και θα γίνει η πρώτη αφρικανική χώρα που αποκτά διπλωματική αποστολή στην πόλη αυτή έπειτα από περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας και αυτό του Ισραήλ.

«Μόλις συνεχάρην την κυβέρνηση του Μαλάουι για τη σημαντική απόφασή της να είναι πρωτοπόρος και η πρώτη αφρικανική χώρα που ανοίγει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ» δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του Αϊζενχάουερ Εμκάκα.

«Επαναβεβαιώσαμε την εγγύτητά μας και τις κοινές μας αξίες της ευημερίας και της ειρήνης» σχολίασε από την πλευρά του ο Εμκάκα, ο οποίος μετέφερε στις αρχές του Ισραήλ το επίσημο μήνυμα του προέδρου του Μαλάουι Λάζαρους Τσακουέρα, με το οποίο ανακοινώνει την πρόθεση της κυβέρνησής του να ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

Στο παρελθόν η Ακτή Ελεφαντοστού, το Ζαΐρ (νυν Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό) και η Κένυα είχαν πρεσβείες στην Ιερουσαλήμ. Μετά τον πόλεμο του Οκτωβρίου του1973 μεταξύ του Ισραήλ και μιας ομάδας αραβικών χωρών, οι αφρικανικές αυτές χώρες έκλεισαν τις πρεσβείες τους στην πόλη.

Σήμερα πολλές αφρικανικές χώρες έχουν την πρεσβεία τους στο Τελ Αβίβ, αλλά καμία στην Ιερουσαλήμ, μια πόλη που διεκδικούν για πρωτεύουσά τους τόσο οι Ισραηλινοί, όσο και οι Παλαιστίνιοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!