Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Ισχυρή κερδοφορία για τη ΔΕΠΑ στο γ΄ τρίμηνο
[Ζούγκλα]: Ισχυρή κερδοφορία για τη ΔΕΠΑ στο γ΄ τρίμηνο

[Ζούγκλα]: Ισχυρή κερδοφορία για τη ΔΕΠΑ στο γ΄ τρίμηνο

Σημαντική αύξηση καταγράφουν τα μεγέθη της ΔΕΠΑ στο γ᾽ τρίμηνο του έτους, καθώς η εταιρεία ανακτά πωλήσεις και μερίδιο αγοράς. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της ΔΕΠΑ στο τρίτο τρίμηνο του έτους έφτασαν τα 744 εκατ. κυβικά μέτρα από 502 εκατ. κυβικά μέτρα στο ίδιο διάστημα πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 48%. Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA της εταιρείας ανήλθε σε 18 εκατ. ευρώ από 6 εκατ. ευρώ πέρυσι ενώ τα κέρδη μετά από φόρους στα 9 εκατ. ευρώ.

Σε ορίζοντα 9μήνου οι πωλήσεις της ΔΕΠΑ υποχωρούν σε σχέση με πέρυσι, καθώς στο πρώτο εξάμηνο υπήρχαν αυξημένες εισαγωγές LNG από ανταγωνιστές της εταιρείας. Έτσι οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 1,67 δισ. κυβικά μέτρα έναντι 1,992 δισ. κυβικά μέτρα πέρυσι, με τη μείωση να φτάνει το 16%.

Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA φτάνει τα 69 εκατ. ευρώ έναντι 77 εκατ. ευρώ πέρυσι (-11%) ενώ η καθαρή κερδοφορία ανήλθε σε 53 εκατ. ευρώ έναντι 48 εκατ. ευρώ πέρυσι (αύξηση 11%).

Υπενθυμίζεται ότι η άνοδος των μεγεθών της ΔΕΠΑ καταγράφεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διπλή αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, δηλαδή η πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας και η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών. Και στους δύο διαγωνισμούς βρισκόμαστε στη διαδικασία του due diligence με την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών να έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!