Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μάντλιν Μακάν θα παραμείνει στη φυλακή
[Ζούγκλα]: Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μάντλιν Μακάν θα παραμείνει στη φυλακή

[Ζούγκλα]: Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μάντλιν Μακάν θα παραμείνει στη φυλακή

Ο φερόμενος ως δράστης στην υπόθεση της Μάντλιν Μακάν απέτυχε ενώπιον του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αποφυλακιστεί όπου προσέφυγε ισχυριζόμενος ότι εξεδόθη στη Γερμανία με ένταλμα συλλήψεως το οποίο ήταν παράνομο και αφορούσε άλλη υπόθεση. Επομένως έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος, αφού το γερμανικό δικαστήριο που τον καταδίκασε δεν είχε την αρμοδιότητα να τον δικάσει.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΚ) αποφάσισε σήμερα στο Λουξεμβούργο ότι το ένταλμα σύλληψης του 2018 κατά του άνδρα ήταν νόμιμο. Για τη γερμανική δικαστική εξουσία, η απόφαση αυτή σημαίνει ότι το Δικαστήριο του Μπράουνσβάικ μπορούσε να καταδικάσει τον 43χρονο Γερμανό τον Δεκέμβριο του 2019 για τον βιασμό μιας Αμερικανίδας σε ποινή επταετούς φυλάκισης, την οποία έπρεπε να εκτίσει μετά την ποινή που του είχε επιβληθεί για διακίνηση ναρκωτικών. Η τρέχουσα έρευνα για τη δολοφονία της Μάντλιν Μακάν είναι ανεξάρτητη από την προηγούμενη υπόθεση (του βιασμού), αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αυτήν την πράξη (του βιασμού) την είχε διαπράξει στην Πορτογαλία το 2005. Ο φερόμενος ως ύποπτος και για τη δολοφονία της Μάντλιν το 2007 είχε ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την άρση αυτής της απόφασης, ισχυριζόμενος ότι το εκδοθέν από τη Γερμανία ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί για άλλα εγκλήματα. Ως το ανώτερο γερμανικό ποινικό δικαστήριο, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ο καταζητούμενος είχε συλληφθεί στην Ιταλία το 2018 και η ιταλική Δικαιοσύνη συμφώνησε να εκδοθεί στη Γερμανία. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι στην περίπτωση αυτή η έκδοση εξαρτάται μόνο από τη συγκατάθεση της Ιταλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!