Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Το ΥΠΕΞ με διάβημα καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει τη νέα Navtex για το Όρουτς Ρέις
[Ζούγκλα]: Το ΥΠΕΞ με διάβημα καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει τη νέα Navtex για το Όρουτς Ρέις

[Ζούγκλα]: Το ΥΠΕΞ με διάβημα καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει τη νέα Navtex για το Όρουτς Ρέις

Με έντονο τρόπο καταδικάζει η Αθήνα τη νέα τουρκική Navtex για έρευνες του Oruc Reis στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως ο υπουργός Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά.

«Με νέα παράνομη NAVTEX, η Τουρκία ανακοινώνει τη συνέχιση των παράνομων σεισμικών ερευνών της, για την περίοδο 11-23 Νοεμβρίου, σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, παραβιάζοντας κατ’ εξακολούθηση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και υπονομεύοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

»Διατυμπανίζει δηλαδή ότι θα συνεχίσει να περιφρονεί τις συστάσεις της διεθνούς κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αποφυγή τέτοιων παράνομων ενεργειών και συμμόρφωσή της προς τη διεθνή νομιμότητα.

»Η Ελλάδα καταδικάζει εκ νέου την προκλητική αυτή συμπεριφορά, η οποία απομακρύνει ακόμα πιο πολύ την όποια προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου και ζητά από την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex.

»Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική παράνομη συμπεριφορά».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!