Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της βιομηχανίας ζαχαρωδών-Προβλέπει αυξήσεις έως 15%
[Ζούγκλα]: Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της βιομηχανίας ζαχαρωδών-Προβλέπει αυξήσεις έως 15%

[Ζούγκλα]: Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της βιομηχανίας ζαχαρωδών-Προβλέπει αυξήσεις έως 15%

Αυξήσεις αποδοχών έως 15% από 1ης Οκτωβρίου προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας Ζαχαρωδών που υπέγραψε ο ΣΕΒ με την Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδος (ΕΒΒΖΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΣΣΕ:

«Τα κατώτατα ημερομίσθια των εργατοτεχνιτών-τριών που απασχολούνται ως Σοκολατοποιοί- Μπισκοτοποιοί, Φρουτιέρηδες, Βαλταδοποιοί, Χαλβαδοποιοί, Ταχινοποιοί, Κουφετοποιοί, Μαστιχοποιοί, Καραμελάδες, Λουκουμοποιοί και ως προσωπικό επιχειρήσεων φύλλου κρούστας-σφολιάτας, καταϊφιού, και υπάγονται σε αυτή τη ρύθμιση, έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με την από 1/6/2018 ΣΣΕ (Π.Κ. 11/7.6.2018) μέχρι τις 31.12.2019 ως εξής:

Τεχνίτες (τεχνίτες-τριες βαλτάδων, ψήστες-τριες χαλβάδων ζυμωτές-τριες χαλβάδων, ταχινοποιοί (πετράδες), ψήστες και ξαφριστές, τεχνίτες-τριες κουφέτων, ψήστες-τριες, κόπτες-τριες λουκουμοποιϊας) 27,57 ευρώ

Βοηθοί 27,14 ευρώ

Εργάτες-τριες 26,44 ευρώ

Τα παραπάνω κατώτατα ημερομίσθια διαμορφώνονται από 1.10.2020 αντίστοιχα σε 29,5 ευρώ (τεχνίτες) 30 ευρώ (βοηθοί) και 30,5 ευρώ (Εργάτες-τριες).

Οι αρχιτεχνίτες θα λαμβάνουν τις αποδοχές τεχνίτου προσαυξημένες κατά ποσοστό 20%.

Η σύμβαση, με έναρξη ισχύος από 1η Οκτωβρίου 2020, καλύπτει το προσωπικό που απασχολείται στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις ζαχαρωδών προϊόντων όλης της χώρας οι οποίες είναι μέλη του ΣΕΒ και της ΕΒΒΖΕ.».

«Η υπογραφείσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων, όπως δραστηριοποιούνται στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον», τονίζει ο ΣΕΒ.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, ανέφερε ότι «ο ΣΕΒ ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των μελών του, υπέγραψε την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας Ζαχαρωδών, η οποία ισχύει μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!