Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: ΗΠΑ-προεδρικές εκλογές: Η Ε.Ε. βλέπει έναν σύμμαχο στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής
[Ζούγκλα]: ΗΠΑ-προεδρικές εκλογές: Η Ε.Ε. βλέπει έναν σύμμαχο στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

[Ζούγκλα]: ΗΠΑ-προεδρικές εκλογές: Η Ε.Ε. βλέπει έναν σύμμαχο στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Για τις χώρες που ελπίζουν να αποφύγουν τα χειρότερα της κλιματικής αλλαγής, οι προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα είναι καθοριστικής σημασίας όσον αφορά την πορεία της παγκόσμιας δράσης για το κλίμα, λένε ειδικοί.

Μια νίκη του Δημοκρατικού υποψηφίου, του πρώην αντιπρόεδρου Τζο Μπάιντεν, θα δώσει νέα πνοή στην παγκόσμια συνεργασία για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, σύμφωνα με προηγούμενους διαπραγματευτές για το κλίμα. Μια δεύτερη θητεία για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, από την άλλη, θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη αναστάτωση από την πρώτη του θητεία ενθαρρύνοντας χώρες επιφυλακτικές απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στο παιχνίδι», δήλωσε η Κέλι Κίτσιερ, πρώην διαπραγματεύτρια της Ε.Ε. για το κλίμα που εργάζεται τώρα για τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Environmental Defense Fund.

Βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού (2015), σχεδόν 200 χώρες δεσμεύθηκαν να εργαστούν σκληρά περιορίζοντας την παγκόσμια υπερθέρμανση στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα τις προβιομηχανικής εποχής. Από τότε, ο στόχος αυτός πήγε πιο μακριά, καθώς οι εκπομπές ρύπων εξακολουθούν να αυξάνονται. Ο Τραμπ απέρριψε στο σύνολό της τη συμφωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να αποχωρήσουν από αυτήν στις 4 Νοεμβρίου.

Μια νίκη του Μπάιντεν, λένε ειδικοί, θα μπορούσε να βοηθήσει να μπουν αυτές οι προσπάθειες ξανά στις ράγες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!