Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 130.000 οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας
[Ζούγκλα]: ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 130.000 οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

[Ζούγκλα]: ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 130.000 οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια πιθανή ένδειξη μιας βραδείας βελτίωσης της αγοράς εργασίας και της επίδρασης μιας νέας μεθόδου μέτρησης.

Οι αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 130.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 881.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 29 Αυγούστου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας μέσω τακτικών κρατικών προγραμμάτων, τα οποία καλύπτουν τους περισσότερους εργαζόμενους, μειώθηκαν κατά 1,24 εκατ. στα 13,3 εκατ. περίπου στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 22 Αυγούστου.

Τα στοιχεία είναι ευθυγραμμισμένα με μια γενική τάση βελτίωσης από την άνοιξη και μετά, αλλά αντανακλούν επίσης μια νέα μεθοδολογία προσαρμογής για εποχικούς παράγοντες.

Με βάση τη νέα μέθοδο, τα επικαιροποιημένα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία θα πρέπει να είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένα με τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία, αναφέρει ο οικονομολόγος της JP Morgan, Daniel Silver.

Τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία τις περισσότερες εβδομάδες είναι χαμηλότερα από τα προσαρμοσμένα στοιχεία, από τον Μάρτιο και μετά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!