Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να καταστρέψουν τον Τζούλιαν Ασάνζ
[Ζούγκλα]: Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να καταστρέψουν τον Τζούλιαν Ασάνζ

[Ζούγκλα]: Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να καταστρέψουν τον Τζούλιαν Ασάνζ

Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να πλήξουν τον Τζούλιαν Ασάνζ για την έκθεση της σκληρότητας του πολέμου τους στο Ιράκ. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2020, ο Τζούλιαν Ασάνζ θα αφήσει το κελί του στη φυλακή Belmarsh στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει την ακρόαση που θα καθορίσει τη μοίρα του.

Μετά από μακρά περίοδο απομόνωσης, κατάφερε τελικά στις 25 Αυγούστου να συναντήσει τη σύντροφό του -τη Στέλα Μόρις- και να δει τους δύο γιους τους, τον Γαβριήλ (ηλικίας τριών χρόνων) και τον Μαξ (ηλικία ενός έτους). Μετά την επίσκεψη, η Μόρις είπε ότι ο Ασάνζ βρισκόταν σε «μεγάλο πόνο».

Η ακροαματική διαδικασία που θα αντιμετωπίσει ο Ασάνζ δεν έχει σχέση με τους λόγους της σύλληψής του στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο στις 11 Απριλίου 2019. Συνελήφθη εκείνη την ημέρα για την παράλειψή του να παραδοθεί το 2012 στις βρετανικές αρχές, οι οποίες θα τον είχαν εκδώσει στη Σουηδία.

Στη Σουηδία, εκείνη την εποχή, υπήρχαν κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον του Ασάνζ που αποσύρθηκαν τον Νοέμβριο του 2019. Πράγματι, αφού οι σουηδικές αρχές αποφάσισαν να μην καταδιώξουν τον Ασάνζ, θα έπρεπε να είχε απελευθερωθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο αυτό δεν έγινε.

Ο πραγματικός λόγος της σύλληψής του δεν ήταν η κατηγορία στη Σουηδία. Ήταν η επιθυμία της κυβέρνησης των ΗΠΑ να τον φέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες με μια σειρά κατηγοριών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!