Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Οι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν το 2016 τώρα θα καθορίσουν τον νικητή των εκλογών
[Ζούγκλα]: ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Οι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν το 2016 τώρα θα καθορίσουν τον νικητή των εκλογών

[Ζούγκλα]: ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Οι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν το 2016 τώρα θα καθορίσουν τον νικητή των εκλογών

Η Λι-Αν Πούτμαν-Τόμας παρακολούθησε τους πολέμους που έκανε η χώρα της, τις οικονομικές υφέσεις που την έπληξαν και την εκλογή του πρώτου μαύρου προέδρου. Ωστόσο, η 53χρονη δεν παρακινήθηκε ποτέ αρκετά μέχρι σήμερα ώστε να πάει να ψηφίσει.

Αυτό άλλαξε αυτόν τον μήνα, όταν έλαβε μέρος στην πρώιμη ψηφοφορία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών για να ψηφίσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ή, ακριβέστερα, για να διώξει τον Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνει.

«Η προεδρία του πυροδότησε κάτι κακό που στοιχειώνει αυτή τη χώρα» λέει η αυτοαπασχολούμενη κεντρίστρα, κάτοικος του Έιντελ, μίας πόλης 5.500 κατοίκων κοντά στο Ντε Μόιν. «Θέλω να γίνω μέρος της λύσης».

Αν ο Μπάιντεν νικήσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ψηφοφόροι σαν την Πούτμαν-Τόμας θα έχουν μεγάλο μερίδιο στους λόγους της νίκης του.

Οι δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματα της πρώιμης ψηφοφορίας δείχνουν ότι εκατομμύρια Αμερικανοί που συνήθως δεν συμμετέχουν στις εκλογές βγαίνουν από το περιθώριο και στηρίζουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών σε μεγάλα ποσοστά.

Περίπου 7,3 εκατομμύρια Αμερικανοί που ψηφίζουν για πρώτη φορά ή συνήθως δεν συμμετέχουν στην ψηφοφορία έχουν ήδη ρίξει τα ψηφοδέλτιά τους, σύμφωνα με την TargetSmart, εταιρεία αναλύσεων των Δημοκρατικών. Είναι περισσότερο από δυόμισι φορές περισσότερα από τα ψηφοδέλτια που είχαν κατατεθεί την ίδια χρονική στιγμή πριν από τέσσερα χρόνια, δείχνουν τα στοιχεία, καθώς οι πολιτείες έχουν επεκτείνει τις διαδικασίες της επιστολικής ψήφου και της πρώιμης ψηφοφορίας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!