Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ιμάμης του Αλ-Aζχάρ: Η προσβολή των θρησκειών είναι «έκκληση στο μίσος»
[Ζούγκλα]: Ιμάμης του Αλ-Aζχάρ: Η προσβολή των θρησκειών είναι «έκκληση στο μίσος»

[Ζούγκλα]: Ιμάμης του Αλ-Aζχάρ: Η προσβολή των θρησκειών είναι «έκκληση στο μίσος»

Ο σεΐχης ‘Αχμεντ αλ-Τάγιεμπ, ο μεγάλος ιμάμης του Αλ-Aζχάρ, της ανώτατης αρχής του σουνιτικού Ισλάμ στην Αίγυπτο, καταδίκασε την Τρίτη τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή στη Γαλλία ως “μια ειδεχθή εγκληματική ενέργεια”, υποστηρίζοντας ωστόσο, ότι η προσβολή των θρησκειών στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης αποτελεί “έκκληση στο μίσος”.

Ο μεγάλος ιμάμης μιλούσε από απόσταση διαβάζοντας ομιλία στη Ρώμη, στη διάσημη πλατεία του Καπιτωλίου, ενώπιον ενός διακεκριμένου ακροατηρίου θρησκευτικών ηγετών του Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού και του Βουδισμού — ανάμεσά τους ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο μεγάλος ραβίνος της Γαλλίας Χαΐμ Κορσιά — οι οποίοι συναντήθηκαν την Τρίτη για να υπογράψουν μια κοινή έκκληση για ειρήνη.

“Ως μουσουλμάνος και μεγάλος ιμάμης του Αλ-Aζχάρ δηλώνω ότι το Ισλάμ, οι διδασκαλίες του και ο προφήτης του ουδεμία σχέση έχουν με αυτήν την ειδεχθή εγκληματική ενέργεια”, δήλωσε στα αραβικά ο μεγάλος σουνίτης ιμάμης κατά τη διάρκεια της ομιλίας αυτής.

“Ταυτόχρονα, επιμένω στο γεγονός ότι η προσβολή των θρησκειών και η επίθεση στα ιερά τους σύμβολα στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης είναι ένα διπλό πνευματικό πρότυπο και έκκληση για μίσος”, πρόσθεσε.

Ο Σαμουέλ Πατί, καθηγητής Ιστορίας και Γεωγραφίας, αποκεφαλίστηκε την Παρασκευή κοντά στο κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορίν, βορειοδυτικά του Παρισιού. Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, ο Πατί αποτελούσε τον στόχο “φάτουας” που εξέδωσαν ο γονέας ενός μαθητή και ένας ιεροκήρυκας γιατί ο καθηγητής είχε δείξει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!